Karayılan’dan gerillaya: Başaracaksınız

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan

  • AKP-MHP yönetimindeki Türk devletinin uyguladığı terör rejimine karşı herkesin gözünün gerilla direnişinde olduğunu belirten Karayılan, gerillalar, “Genel olarak iki aylık bilanço kötü değil ama bu tempo düşürülmemeli ve direniş daha da yükseltilmeli. Bu kadar sabırlı, ısrarlı, disiplinli, gizlice, akıllıca, yaratıcı taktiklerle savaşırsanız mutlaka başaracaksınız” diye seslendi. 

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, Medya Savunma Alanları’ndaki gerillalara seslendi. Açıklanan iki aylık savaş bilançosunun önemine işaret eden Karayılan, Kürdistan’da Devrimci Halk Savaşı tarihinde yeni bir aşamaya ulaşıldığını söyledi. Türk devletinin tüm kaynakları ve imkanları harcamasına rağmen şu ana kadar hiçbir sonuç alamadığını kaydeden Karayılan, “Zap’ı almak ve ardından diğer bölgeleri birer birer işgal etmek istediler fakat Türk ordusu, Zap direnişi karşısında tıkandı. En modern teknolojiye sahip silahlar ve kimyasal gazlarla da sonuç alamadı” dedi.

Türk ordusunun Zap’ta ilk kez bu kadar sıkıştığı ve sonuç alamadığı için planlarında bazı değişiklikler yaptığına işaret eden Karayılan, şöyle izah etti:

* Zap ve Avaşîn’e yapılan saldırıyı genişlettiler. Zap’ın batısı, Girê Cûdî, Girê FM ve Girê Hakkari’yi de saldırı altına aldı. İlk önce böyle bir çözüm buldular.

* Zap’ta sıkışan Türk devleti Ukrayna’daki savaştan faydalanarak bu durumu Kürt halkına karşı kullanmak istedi. Bu temelde Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik saldırı planı ortaya atıldı.

* İmralı’da saldırı, tecrit ve psikolojik işkence yoğunlaştı. Siyasi alanı daha fazla, Kürt basınının tamamını hedef aldı. 

Kürdistan’ın üç parçasında da Kürt halkına yönelik büyük bir zulüm uygulayan Türk devletinin, evrensel hukuku ayaklar altına aldığını, tepki gösterilmesini de engellediğini belirten Karayılan, şöyle devam etti: “Bu yüzden halkımızın ve Kürdistan özgürlük gerillasının direnişi çok önemli bir rol oynamaktadır. Yani tüm bölge halkının ve kamuoyunun bu faşist rejime karşı güçlü durması için bugün herkesin gözü Kürdistan özgürlük gerillasının direnişinde. Bu yüzden gerillanın Bakur’da ve Medya Savunma Alanları’nda verdiği direniş çok anlamlı. En sıcak savaş şu an Zap, Avaşîn ve Metîna’da yürütülüyor ama tüm Medya Savunma Alanları’nda savaş var. Tüm gerillalar savaş pozisyonundadır ve buna göre hareket etmeli. Planlarınızı, işinizi, hareket tarzınızı buna göre örgütleyin. Bu tüm Kürt güçleri için gereklidir. Dönem olağanüstü bir dönem.”

Gerilla direnişinin artık çok önemli ve tarihi bir aşamaya geldiğini; üç haftadır Girê Hakkari, Girê FM ve Girê Cûdî’de gösterilen direniş, fedakarlık ve kahramanlığın, düşmanın planlarını boşa çıkardığını vurgulayan Karayılan, şunları ifade etti: “Genel olarak iki aylık bilanço kötü değil ama bu tempo düşürülmemeli ve direniş daha da yükseltilmeli. Özellikle hareketli timler ve tünellerdeki direniş timleri savaşta savunma yöntemlerini esas almalıdır. Aktif savunma her zaman aktif ve saldırı üzerine kuruludur. Savaşımız bu temelde gelişirse kesinlikle büyük sonuçları olacaktır. Yol ve yöntemlerinizi buna göre takip edin ve böylece Devrimci Halk Savaşı çizgisinde şehitlerin izinde başarıyı kalıcı kılın. Yoldaşlarımız bu kadar sabırlı, ısrarlı, disiplinli, gizlice, akıllıca, yaratıcı taktiklerle savaşırsa mutlaka başaracaktır.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.