Kasım’da 124 asker öldürüldü

Gerilla

Gerilla

  • Gerillanın Kasım’da Türk ordusunu hedef alan 193 eyleminde 124 asker öldürüldü. 

Türk ordusu, Kasım ayı boyunca da kimyasal dahil tüm gücünü kullanmasına rağmen gerilla karşısında istediği sonucu alamadı. Direnişini sürdüren gerilla, eylemlerle yanıt verdi, devrimci operasyonlarla da ağır kayıplar verdirdi. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, gerillanın Bakurê Kurdistan ve Medya Savunma Alanları’ndaki direnişi ve soykırım saldırılarına karşı mücadelesinin kesintisiz devam ettiği hatırlatıldı. En zor koşullarda ve imkansızlıklar içinde Apocu ideolojiden aldığı güçle aklını, yüreğini ve iradesini keskinleştiren fedai gerillanın, her engeli aşıp rolünü oynamaya çalıştığı vurgulanan açıklamada, “Devrimci Halk Savaşı’nda üstlendiği öncülük misyonunu her an ve her yerde yerine getirmek için büyük bir fedakarlıkla hiç tereddüde yer vermeden Apocu fedai ruh ve yüksek cesaretle devrimci görevlerine sahip çıkmaya devam etmektedir” denildi.

Türk ordusu başaramıyor

İşgalci Türk ordusunun, Kasım ayı boyunca Bakurê Kurdistan ve Medya Savunma Alanları’ndaki kara ve hava saldırılarını sürdürdüğü; elindeki tüm olanakları, çağın savaş tekniğini, yasaklı bomba ve kimyasal silahları kullandığı hatırlatılan açıklamada, şunlar ifade edildi: “İşgalci ordu Bakurê Kurdistan’da binlerce operasyon gerçekleştirmesine rağmen amacına ulaşamadı. Medya Savunma Alanları’ndaki savaş mevzi ve tünellerinde direnen güçlerimize karşı savaş suçları da işleyerek vahşi saldırılarını tüm pervasızlığıyla sürdürdü, iş birlikçi ihanetçi Kürt çizgisinden sonuna kadar destek aldı ancak yine de sonuçsuz kaldı.

 

Gerilla korumakla kalmadı

Kurdistan Özgürlük Gerillası, tüm düşman saldırılarına rağmen kendisini ve mevzilerini korumayı başardığı gibi, yılmaz iradesi ve Apocu fedai ruhuyla direniş destanları yazmaya devam etti. Apocu ideolojiden, yaşam tarzından ve şehitler çizgisine bağlılıktan taviz vermeden Devrimci Halk Savaşı mücadelesini yükseltti. PKK’nin kuruluş ayında savaş performansını arttırarak, 45. kuruluş yıl dönümünü devrimci operasyon ve etkili eylemlerle karşıladı. Özellikle de Metîna’daki Şehîd Leyla Sorxwîn Amed Devrimci Operasyonu tam da kuruluş yıl dönümünün gecesinde çok isabetli bir zamanda gerçekleşen, anlamlı ve yerinde bir eylem oldu. 

Türk ordusu gizlese de

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın araziye, mevzi ve tünellere dayalı uzman tim savaş tarzıyla ortaya koyduğu yüksek performans ve taktik ustalık, işgalci Türk ordusuna ağır darbeler vurdu. Sömürgeci soykırımcı Türk devleti ve özel savaş medyası, gerilladan aldığı darbeleri ve verdiği ağır kayıpları tamamen gizlemeye çalışsa da Kurdistan dağlarında yaşanan savaşın hakikati, belgeleriyle birlikte paylaşıldı. Sömürgeci soykırımcı Türk devletinin ve faşist AKP-MHP rejiminin savaşta ısrar eden politikalarının ve Türk ordusunun tekniğe dayalı saldırılarının sonuç almadığı ve alamayacağı bir kez daha kanıtlanmış oldu.

Kasım şehitlerine katıldılar

Devrimci operasyonlara öncülük eden Ciwan Welat (Fatih Bulut), Andok Adil (Ramazan Bilal), Botan Raperîn (Sait Songülalp) ve Egîd Kobanê (Mahmûd Îbrahîm) yoldaşlarımız fedai ruhla düşmanın üzerine yürüyerek ve kahramanca savaşarak, Kasım’daki şehitler kervanına katıldılar.

Açıklamada, savaşın bir aylık dökümü de paylaşıldı.

Türk ordusunun saldırıları

* Savaş uçağı saldırısı: 140

* Kimyasal silah saldırısı: 124

* Yasaklı patlayıcı saldırısı: 133

* Patlayıcı yüklü dron saldırısı: 103

193 gerilla eylemi

* Pusu: 1

* Sabotaj: 7

* Koordineli: 2

* Devrimci Operasyon : 2

* Suikast : 30

* Çatışma-Darbeleme-Müdahale: 52

* Ağır Silah: 99

Türk ordusunun kayıpları

* Öldürülen asker: 124

* Yaralanan asker: 1

Gerillanın imha ettikleri

* Reo: 1

* Ejder: 1

* Dron: 7

* MOBESE: 6

* Mevzi: 20

* Çadır : 23

Darbelenenler

* Kepçe: 1

* Radar: 1

* Mevzi: 52. BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.

</