Katil iktidardır Kürtler Deniz’dir

.

.

  • AKP-MHP-Ergenekon iktidarı, Kürtlere karşı savaşın içinde yetiştirip kentlerde konuşlandırdığı silahlı katillerini dün itibarıyla salmaya başladığının mesajını verdi. Rojava’daki savaşa katılan devlet elemanı tetikçi, HDP İl binasını basarak Deniz Poyraz’ı katletti.

 

AKP-MHP-Ergenekon iktidarı, Kürtlere karşı savaşını, işgal/imha saldırılarıyla 23 Nisan’dan itibaren yeni bir seviyeye taşırken HDP şahsında demokratik siyasetin tasfiyesi için de kapatma davasıyla birlikte dün itibarıyla tetikçi elemanlarını da salmaya başladı. Kuzey-Doğu Suriye’deki işgal saldırılarında yer alan, Antep’e ulaştığına ”görev dönüşü” diye paylaşım yapan Türk savaş elemanı Onur Gencer, sürekli polis gözetiminde olan ve dün üç sivil polisin kapısında beklediği HDP İzmir İl binasına girdi, içeride tek başına bulunan Deniz Poyraz’ı katletti. HDP İl binasında parti yöneticilerinin katılacağı bir toplantının yapılacağı istihbaratının devlet birimleri tarafından verildiği anlaşılan, ancak toplantı son anda iptal edildiği için büyük bir katliam gerçekleştiremeyen tetikçi Gencer, binanın içini, duvardaki fotoğrafları bile taradı. Böylece görevini yapan devlet elemanı Gencer, cinayet işleyen bir tetikçi değil de görevini tamamlamış biri olarak Türk polisi tarafından karşılanıp ihtimam gösterilerek binadın çıkarıldı. tetikçi polis aracına bindirilip götürülürken HDP binası yeniden polis ablukasına alınıp HDP’lilere kapatıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’nü basan silahlı saldırgan Onur Gencer’in rehin aldığı parti çalışanı Deniz Poyraz’ı katletti. Polisler, parti binasının içerisine girip tetikçiyi dışarı çıkardı. Polislerce gözaltına alındığı sırada kelepçelenmediği, ihtimamla polis aracına bindirildiği görüldü.

Sağlık çalışanıymış

 İzmir Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, ”İlimizde bugün saat 11.05 sularında 32 iş yerinin bulunduğu bir iş hanının 2. katındaki HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O.G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan D.P. isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür. Şüpheli şahıs yakalanmış olup, olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır” denildi.

Poyraz’ın ailesi geldi

Bir süre sonra Deniz Poyraz’ın ailesi de İl binası önüne geldi. Anne Fehime Poyraz, kızını teşhis etmek için içeriye girmek istediyse de polisler izin vermedi.  Binanın girişinde oluşturulan polis barikatı önünde o anlarda annenin ”Kızımı katlettiniz, Allah belanızı versin. Ne hakkınız vardı. Çocuğumu göreceğiz, Başımı eğmem onların önünde. Yeter daha ne kadar gençler ölecek? Benim kızım şehit oldu. Ben güçlü bir anneyim. Her zaman mücadele edeceğim. Kızımın bedenini görmek istiyorum, nerden vurduklarını görmek istiyorum” feryatları yükseldi. Bir müddet sonra kardeşinin içeriye girip katledilen Poyraz’ı teşhis etmesine izin verildi.

Devletin dağıttığı ilk bilgi

Emniyet’in, gözaltına alınan 27 yaşındaki tetikçi Onur Gencer’e ait olduğunu iddia ettiği ağzından kamuoyuna servis ettiği ifadeler de dikkat çekti: ”Kimse ile bir bağlantım yok. PKK’dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim.”

O bir devlet elemanı

Halbuki tetikçinin bir devlet elemanı olduğu, sosyal medya paylaşımlarında duruyor. bağlı olduğu devlet birimlerinden o kadar emin ki bunları silmeye gerek duymamış, üstelik bir gün öncesinden nefret dolu tehditler de savurmuş. Gencer’in ‘bağlantısız’ olmadığı ve ‘rastgele’ binaya girip ateş etmediği anlaşılıyor.

Saldırgana ait ‘onur_gencer1994’ isimli İnstagram hesabından yapılan paylaşımlar arasında ırkçı söylemlerin yanı sıra çok sayıda silahlı fotoğrafı yer alıyor.  Gencer’in, saldırıdan önce “Ulan Ermeni dölleri, hayatınızı ….Kin yuttum kan kusturacağım hepinize”, “Kin yuttuk, kan kusturacağız …. …..!!!” şeklinde ırkçı ifadeler kullandığı paylaşımlarda bulunduğu görülüyor. 

Kuzey-Doğu Suriye’de savaşmış

 Bu paylaşımlarının yanı sıra saldırganın elinde silahla çekilmiş çok sayıda fotoğrafı bulunuyor var. Farklı model ve çaptaki bu silahlar arasında uzun namlulu silahlar da var. Üstelik bu fotoğraflardan bazıları ise Suriye’nin farklı kentlerinden çekilmiş. Saldırgan Gencer, Suriye’nin Minbic kentindeki bir mevzi içerisinde, elinde uzun namlulu silahla çektiği bir fotoğrafı “Suriye hatırası” notuyla paylaşmış. Elinde tuttuğu MPT-76 model silah, Türk ordusunu envanterinde bulunan devlet güçleri tarafından kullanılan bir silah.

Halep’te çekilen bir başka fotoğrafında ise üzerinde askeri kamuflaj bulunan Gencer’in bozkurt işareti yaptığı görülüyor. Fotoğrafın çekildiği yerin askeri bir mekan olduğu anlaşılıyor. Gencer’in paylaştığı diğer bazı fotoğraflarda yanında üzerinde askeri kamuflaj bulunan başka kişiler de gözüküyor.

Antep’e ‘görev dönüşü’

 Antep’e ulaştığında paylaştığı bir fotoğrafında ise devlet elemanlarının kullandığı ‘görev dönüşü’ notunu iliştirdiği görülüyor. Söz konusu bu fotoğraflar, saldırganın Türk devleti tarafından kulanılan çetelerde görevlendirilen savaş elemanlarından biri olduğunu gösteriyor.

Türk devletinin bizzat ordusu ve MİT’in yanı sıra SADAT’ı da kullandığı biliniyor. iSADAT’ın kurucuları arasında yer alan Adnan Tanrıverdi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığını da yaptı.

Zaman ve atış rastgele mi?

Tetikçi Gencer’in, zamanlaması ve içerideki taraması da rastgele değil. HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar’ın paylaştığı bilgiye göre; dün o saate en az 40 yöneticinin katılacağı bir toplantı planlandı, bazı nedenlerden son anda vazgeçildi. Dolayısıyla Gencer, toplantı istihbaratını almıştı ve büyük bir katliamı planladı.  İZMİR

 

Saldırı tüm siyasetedir

 

HDP’ye yönelik saldırı, AKP, MHP ve Ergenekon iktidarı ile bünyesindeki yapılan dışındaki tüm siyasi parti ve örgütler tarafından kınandı. Muhalefet partilerinin açıklamalarında da cinayetin sıradan bir tetikçinin marifeti olmadığının altı çizilerek iktidar işaret edildi.

 

Bir Deniz gitti, bin Deniz gelecek

HDP İzmir İl Örgütü binasında öldürülen kızı Deniz Poyraz’ın cenazesini görmesi engellenen anne Fehime Poyraz, “Bir Deniz gitti, bin Deniz gelecek” dedi.  

Fehime Poyraz da parti binası önüne gelerek, öldürülen kızının cenazesini görmek istedi. Polisler, anneye izin vermedi. Anne Poyraz, “Kürt halkı hep ayaktadır. Deniz Gezmiş'in ismini koymuştum. Deniz gitti, bin Deniz gelecek” dedi. Jinnews’e de konuşan Fehime Poyraz, şunları söyledi: “Sabah 09.00’da evden çıktı partiye geldi. Buraya geldik, ne görelim. Buralar dolu, her şey gelmiş. Kendi kızımı göreyim, dedim. Bırakmadılar cenazemi göreyim. Abisine izin verdiler. Yıkılmam, ne mutlu bana şehit annesiyim. Allah hakkını bırakmasın. Kızımı öldürdüler. Cenazesini burada gömmek istiyoruz. Yarın kardeşleri cezaevinde gelsinler kardeşlerini görsünler. İşte böyle.

Suçsuz günahsız kızımı sebepsiz yere öldürdüler. Yarın mahkemesi vardı, gidemedi. Öldürüldü. Faşistlere fırsat vermesin Allah. Düşman dost olmaz. Düşman durmuyor, uyumuyor. Biz uyanmıyoruz, aklımız başımıza gelmiyor. Birbirimize doğru değiliz. Bir olmalıyız. Birlik olmazsak bir bir gideceğiz. Birbirimize el vermeliyiz. Ayağa kalkmalıyız. Yeter artık. Şehitler ölmez.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2025 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.