Katliam davası avukatsız sürdü

.

.

  • Dedeoğulları Ailesi'nden 7 kişiyi katleden Mehmet Altun’un yargılandığı davada, reddi hakim talebinin redden mahkeme, avukatları salondan çıkararak yargılamayı avukatsız sürdürdü.

Dedeoğulları Ailesi Katliamı davasında, tüm kanıtları görmezden gelip avukatların hiçbir talebini dikkate almayan mahkeme heyeti, karar duruşmasına da avukatsız devam etti.

Konya'nın Meram ilçesinde 12 Mayıs 2021'de Keleş ve Çalık aileleri tarafından ırkçı saldırıya maruz bırakılan Dedeoğluları Ailesi'nden 7 kişinin, saldırının ardından gereken koruma tedbirlerinin alınmaması sonucu 30 Temmuz 2021’de tetikçi Mehmet Altun tarafından katledilmesine ilişkin açılan davanın duruşması, görüldü. Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen karar duruşmasında, tevsi tahkikat talepleri konusunda savunmanın ara karar talebi mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Mahkeme, talebin yargılamayı uzatmaya dönük olduğunu ileri sürerek, sanık tarafının söz kurmasına karar verdi. 

Dedeoğulları Ailesi avukatları, mahkemenin tavrının iyi niyetli ve hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, bunun üzerine avukatları salondan çıkardı. Duruşma, avukatsız devam etti.

Avukatlar ve Çetin Dedeoğulları ile HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Eşsözcüsü Nuray Özdoğan, HDP Milletvekilleri Murat Çepni ve Kemal Peköz, HDK Eşsözcüsü Esengül Demir ve CHP Eski Grup Başkanvekili Levent Gök, adliye önünde açıklama yaptı.

Kara Kuvvetleri'ni ziyaret

Dava avukatlarından Atilla Kart, onlarca hukuk dışı uygulamaya tanık olduklarını belirterek, “Bugün yaşadıklarımız gibi vahim bir tablo görmedim. Mahkemenin panik halde dosyayı karara bağlamak istediğini görüyoruz. Bugün katilin 70 günlük süre boyunca Kara Kuvvetleri Komutanlığını ziyaret ettiği ortaya çıktı” dedi. Mahkemenin HTS kayıtlarına rağmen bu durumu araştırmadığını dile getiren Kart, “Bu süreç ilk günden beri profesyonel bir kurguyla gerçekleşmiştir. Bir senaryo vardır. Güvenlik şirketleri ve kamu kurumlarının iştirak ettikleri katliamdan bahsediyoruz. Yukarıdan aldığı talimatı gözü kara şekilde gerçekleştirmeye çalışan bir heyetle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Haber hazırlanırken duruşma sürüyordu. KONYA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.