Katliamcı Türkiye’ye silah satmayın 

Dünya Haberleri —

Bağımsız Kürt Milletvekili Amineh Kakabaveh

Bağımsız Kürt Milletvekili Amineh Kakabaveh

  • Bağımsız Kürt Milletvekili Amineh Kakabaveh, İsveç hükümetinden Avrupa ve NATO silahlarıyla Kürtleri katleden Erdoğan rejimine silah satmamasını istedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in gözetiminde Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında 28 Haziran’da Madrid’de yapılan üçlü anlaşmayla Türkiye’ye yönelik silah ambargosunu kaldırmayı da taahhüt etmişti. Rojnews ajansına konuşan bağımsız Kürt Milletvekili Amineh Kakabaveh, İsveç’in NATO’ya giriş bileti karşılığında ambargoyu kaldırarak Türk devletine silah satma planına karşı çıkarak “Ne yazık ki İsveç devleti, Putin’in korkusundan Türk devletine karşı tutumunu yumuşatmış durumda. Her gün çocukları ve kadınları katleden Türk devletine silah verilmesi tehlikeli ve insanlığa aykırı” dedi.

NATO silahlarıyla katlediyor 
Türk devletinin Avrupa devletlerinin ve NATO’nun silahlarıyla Kürtlere saldırdığına dikkat çeken Kakabaveh şunları söyledi: “Türkiye, Kürt halkının özgürlüğe ulaşmasını ve Amerika ve Avrupa ülkelerinin Kürtlere yardım etmesini istemiyor. Bu yüzden de NATO’dan aldığı silahlarla Kürtlere saldırıyor.”

DAİŞ yeniden güçlenebilir
Türkiye’nin Kuzey Suriye ve Rojava’ya yönelik yeni bir işgal saldırısı hazırlığında olmasına da tepki gösteren bağımsız milletvekili, “Türk devleti Rojava’ya saldırırsa, cezaevlerindeki DAİŞ’liler kaçabilir ve Türk devletinin onları organize etmesiyle diğer ülkelere yeniden saldırabilirler” uyarısında bulundu.

Rojava’daki sistem hedefte
Rojava’da farklı bir sistem olduğunu vurgulayan Kürt vekil, “Bu sistemde insanın, kadının ve doğanın özgürlüğü var. Bu nedenle hiçbir zaman Türk devletinin saldırılarına izin verilmemeli” diye konuştu. Türk devletinin Rojava’da Kürtleri kendi topraklarından çıkararak yerlerine dışarıdan getirdiği Arapları yerleştirmek istediğini vurgulayan Kakabaveh, “Kürdistan’ın demografisini değiştirmek istiyorlar” tespitini yaptı.

Türk devleti cezalandırılmalı
Kürt parlamenter konuşmasının sonunda ise “Türkiye’nin saldırıları cezalandırılmalı. Kürt halkı ve dünya ülkeleri Türkiye’nin saldırılarına karşı ayağa kalkıp tutum almalı” çağrısında bulundu. HABER MERKEZİ 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.