Kayyum yardımları alıp gitti

Kayyumun el koyduğu yardımlar

Kayyumun el koyduğu yardımlar

  • Pazarcık'ın Hasankoca Köy Evi’ndeki yardım merkezine el koyan kayyum ve beraberindeki askerler, 12 gün sonra bütün yardımları kamyonlara yükleyerek köy evinden ayrıldı. 

Depremden sonra ilçeye gelen HDP öncülüğündeki gönüllüler, 15 Şubat’a kadar gece gündüz yardımın ulaşamadığı mahallelere ulaşarak halkın temel ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı. Türkiye’nin ve Kurdistan’ın birçok kentinden gelen meslek odaları, sivil toplum örgütleri, köy, yöre ve mahalle dernekleri ile Avrupa’daki halkın köy evine ulaştırdığı yardımları tasnif eden ve insanlara ulaştıran gönüllüler, Pazarcık Kaymakamı’nın yanına çok sayıda tam teçhizatlı asker ve bir AFAD kayyumunu alarak gelmesiyle ayrılmak zorunda bırakıldı. Gönüllüler, farklı yöntemlerle çalışmalarını sürdürmeye devam etti. 

Kayyum 12 gün sonra ayrıldı

Depremin hemen ertesi günü olan 7 Şubat’tan 15 Şubat’a kadar 30’dan fazla TIR ve onlarca kamyon ve kamyonet yüklü yardımı onlarca mahalleye ulaştıran gönüllülerin kayyumu kabul etmeyeceklerini belirtmesi üzerine, “buraya onlarca gönüllü yığar yardımları halka ulaştırırım” diyen İlçe Kaymakamı’nın atadığı kayyum, 12 gün boyunca Köy Evi’nden tek bir mahalleye bile yardım ulaştırmadı. Mahallelilerin, “Ara sıra kendilerine yakın kişilerin özel araçlarına malzemeler yüklemek dışında bir şey yapmadılar” diyerek tepki gösterdiği kayyum ve beraberindekiler, 27 Şubat'ta bütün yardım malzemelerini kamyonlara yükleyerek köy evinden ayrıldı. 

Yardımlar AFAD deposuna

Mahallede bir çadır dışındaki tüm çadırların sökülerek götürüldüğü, battaniye, soba, bebek bezleri, çocuk mamaları, giyim, gıda malzemelerinin tamamının kamyonlara yüklenerek AFAD merkezlerine taşındığı anlaşıldı.

Yağmalayıp gittiler

Yurttaşlar, şunları ifade etti: “Her şeyi yağmaladılar. Burada güzel bir dayanışma vardı. O gençler büyük emek verdiler. Gece gündüz bizim için çalıştılar. İnsanlara ihtiyaç sahiplerine doğrudan yardımlar ulaştırdılar. Üstelik bunu kameralar karşısında şov yaparak yapmadılar. Bir elin verdiği diğer elin öğrenmemesi gerektiği felsefesiyle hareket ettiler. Ancak AFAD ve Kaymakam buraya kayyum atayarak bütün bu yardımlara el koydu. Kendileri dağıtım yapacaklarını söylüyorlardı. Ama 13 gün boyunca birkaç yandaşlarının araçlarını doldurma dışında tek bir köye bile yardım götürülmedi. Her ne kadar bütün yardımları götürmüşlerse de neyse ki buradan ayrılıp gittiler.” dedi.

RUKİYE ADIGÜZEL/ABDURRAHMAN GÖK - MA/MARAŞ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.