Kazara değil, bilinçli

Kadın Haberleri —

Hasret Tutal

Hasret Tutal

  • Riha’da 7 Ekim günü Hasret Tutal’ı silahla katleden Bekir Şervan Gürel, olayın kaza olduğunu söylerken, Hasret’in bedenideki morluk ve yaralar tersini söylüyor.

ŞEHRİBAN ASLAN/JİNNEWS

Riha’nın (Urfa) merkez Karaköprü ilçesinde 7 Ekim’de Hasret Tutal (26), Bekir Şervan Gürel (34), adındaki erkek tarafından ateşli silahla katledildi. Gözaltına alınan fail, “olayın kaza” olduğunu söylerken, morg’ta Hasret’in bedenini gören ailesi, vücudunun farklı yerlerinde çok fazla morluk ve yaraların olduğunu söyledi. Aile Hasret’in katledilmeden önce şiddete uğradığını belirtti.
 
Dosyada kısıtlama var

Dosyada kısıtlama kararının olması sebebiyle, gerek kendilerinin gerekse de avukatlarının dosyanın içeriğine ulaşamadıklarını belirten aile, dosyanın ne şekilde yürütüldüğünü bilmedikleri ifade etti. Aile soruşturma dosyasına gerekli delillerin, kamera kayıtlarının eklenip eklenmediği konusunda tereddütlerinin olduğunu söylerken, vücuttaki yara ve morluklara ilişkin etkin bir soruşturma yürütülüp yürütülmediği konusunda da bilgilerinin olmadığını dile getirdi. 
 
Daha ne kadar beklenecek?

Failin sürekli yanında silah taşıdığı, istediği yerde silahı kullandığı ve madde bağımlısı olduğu da iddia edilirken, Hasret Tutal’ın kardeşi bireysel silahlanmanın artığına dikkat çekti. “Artık yetmedi mi bu kadar kadının katledilmesi? Kadın cinayetlerini önlemek için daha ne kadar beklenecek? Toplumun buna ‘dur’ demesi gerekir” diyen Tutal’ın kardeşi, basında çok fazla kirli ve yalan haberlerin dolaştığını söyleyerek,“Lütfen hem ablamın hem de diğer kadınların haberini yaparken çok dikkat edin” çağrısında bulundu.
 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.