KCK: Kürtlere yaklaşımın göstergesi

KCK Yürütme Konseyi

KCK Yürütme Konseyi

  • KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 10 yıldır Roboskî Katliamı'nın sorumlularının bulunup cezalandırılmamasının, Kürt halkına nasıl yaklaşıldığının açık kanıtı olduğunu vurguladı.

 

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Roboskî Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle dün yazılı bir açıklama yaptı. 10 yıldır bu katliamın sorumlularının bulunup cezalandırılmamasının, Kürt halkına nasıl yaklaşıldığının açık kanıtı olduğu belirtilen açıklamada, "Kürt öldürülebilir, Kürt'e her türlü zulüm yapılabilir, Kürt kadınına tecavüz edilebilir, Kürt'e her türlü insanlık dışı muamele yapılabilir! Türk devletindeki anlayış budur. Kürt'e karşı suç işleyenlere cezasızlık politikaları uygulanmaktadır. Bu zihniyet ve politika Kürt halkına yönelik soykırım politikasıyla bağlantılıdır. Kürtler böylece sindirilmek ve özgürlük mücadelesinden caydırılmak istenmektedir. Kürt halkına Türkleşmeye boyun eğmediğiniz müddetçe başınıza bunlar gelecektir denilmektedir" denildi. 

Katliam talimatını bizzat zamanın başbakanı Erdoğan'ın verdiği hatırlatılan açıklamada, şöyle devam edildi: "Erdoğan kanlı elleriyle serbestçe dolaşmaktadır. Kuşkusuz Erdoğan binlerce insanı katletmekten sorumludur. Öz yönetim direnişleri sırasında Kürt şehirlerini yakın yıkın, dümdüz edin, emrini de Erdoğan vermiştir. Türk devleti öyle Kürt düşmanı bir devlettir ki, katliamı yapanları yargılamazken protesto edenler tutuklanmış ve yargılanmıştır. Türk devleti tarihinde Kürt katliamları yapanlara hep böyle yaklaşılmıştır. Dersim ve Zilan’daki soykırım ve katliamı yapanlar cezalandırılmazken, bu katliam emrini verenler mahkum edilmezken; bu soykırım ve katliamı dile getirenler bölücü olarak nitelendirilip yargılanarak zindanlara atılmışlardır.

Dersim ve Zilan gibidir

Roboskî de Dersim ve Zilan katliamları gibi Türk devlet gerçeğini tüm çıplaklığıyla ortaya koyan bir katliamdır. Katır sırtında sıra sıra köye getirilen cenaze görüntüleri hiçbir zaman akıldan silinmeyecek; bu katliam unutturulmayacaktır. Yetkisi ne olursa olsun bu katliamın sorumluları mutlaka cezalandırılacaktır. Kürt halkı da tüm demokrasi güçleri de Roboski halkının onurlu direnişinin yanında olmalı, onların mücadelesini destekleyip güçlendirerek katilleri halk mahkemelerinin karşısına çıkarmalıdırlar.

Tüm Kürt halkının davasıdır

Roboskîli şehit anaları da 10 yıldır örnek bir mücadele vermektedir. Şehit analarının bu mücadelesini tüm halkımız ve demokrasi güçleri desteklemelidir. Onların davası tüm Kürt halkının ve demokrasi güçlerinin davasıdır. Roboskî Katliamı'nın katilleri ve sorumluları yargılanmadan ne Kürdistan özgürleştirilebilir ne de Türkiye demokratikleşebilir. Roboskî başta olmak üzere tüm katliam suçlularının yargılanması, demokrasi ve özgürlük mücadelesinin en temel parçasıdır. Suçlular bulunup yargılanana kadar bu mücadele kesintisiz sürdürülmelidir.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.