KDP’den “kimyasal” destek

  • Gazeteci Botan Germiyanî, Türk devletinin Güney Kurdistan’a dönük kimyasal silah saldırıları sonucu zehirlenme vakalarının arttığını ancak raporların KDP tarafından değiştirildiğini belirtti.
  • Germiyanî şu bilgileri paylaştı: “Zehirlenen yurttaşlar kaldırıldığı hastanelere KDP’liler giderek raporları değiştiriyor. Zehirlenen kişiler için ‘soğuk algınlığı’ vb. hafif hastalıklar yazılıyor. Zehirlenen birçok aileyle bizzat görüştüm ve ispat olmasın diye kendilerine ilaç dahi verilmediğini anlattılar.”

Botan Germiyanî, kimyasal silah saldırıları sonucunda bölgede çok sayıda kişinin zehirlendiğini ancak raporların KDP tarafından değiştirildiğini belirtti.

MA’nın haberine göre Germiyanî şu bilgileri paylaştı: "Elimizde kimyasal silah ve yasaklı bomba kullanıldığını kanıtlayacak onlarca belge var. Sınırda yaşayan yurttaşlar, zehirlenenlerin kaldırıldığı hastanelere KDP’lilerin de gittiğini ve raporları değiştirdiğini aktarıyor. Yani KDP sağlık raporlarında yasaklı silahlarla zehirlenen kişilere, ‘soğuk algınlığı’ veya bir doğal afet sonucunda olduğunu kayıtlara geçiriyor. Kimyasal silahlarla zehirlenen birçok aileyle bizzat görüştüm ve ispat olmasın diye kendilerine ilaç dahi verilmediğini anlattılar. Son dönemde Türk devleti sınır köylerine yönelik saldırılarını artırdı. Şimdi sie en kalabalık yerler, halka açık sokaklar, caddeleri hedef alıyor.”

KDP işgalin bir parçasıdır

KDP’nin Türkiye’nin saldırılarının bir parçası haline geldiğini vurgulayan Germiyanî, “Bugün KDP bu katliamların, soykırım politikasının ve işgal saldırılarının bir parçası haline gelmiştir. Son bir hafta da Türk devleti Kurdistan kentlerinde sivil halka yönelik 5 katliam yaptı. Bombalanan yerler sınırda bir yer, şehrin dışında bir yer ya da askeri bir yer değil. Bombalanan yer kentin içidir. İlginçtir ki Türk devletinin her bombalamasından sonra KDP'li yetkililer, medyası ve kurumları oralarda PKK'nin olduğunu duyuruyor ve böyle bir algı operasyonu yaratıyor" diye konuştu.

Zap'ta Türk askeriyle birlikte yürüyor

Germiyanî, Federe Kurdistan Bölgesi’nde sivil halka yönelik her saldırıda KDP'nin parmağı olduğunun altını çizdi ve ekledi: "KDP'nin bu saldırılarda iki amacı var. KDP'nin bu saldırılara destek verdiğini Başûr halkı ve bütün dünya biliyor ve görüyor.

*Birincisi, KDP, Türk devletinin sivil halka yönelik saldırılarını PKK'ye atıp saldırmak için kendine alan açıyor. Yani halka diyor ki, ‘Türk devletinin bombalandığı araç sivil değil, PKK'lilerin aracı, onun için ölmeleri normaldir.' Bu şekilde bir algı yayıyor ve askeri anlamda saldırmak için yer arıyor. 

* İkinci hedefleri ise Türk devletinin saldırı ve bombalamalarını bu şekilde meşrulaştırmaktır. KDP, uluslararası örgütlere ve buradaki insan hakları kuruluşlarına, ‘Bunlar silahlı o yüzden vuruyor, bunlar sivil değil' algısı yaratıyor. Yaşanan katliamları kimse araştırmasın diye bu siyaseti yürütüyor. KDP, Zap'ta Türk askerleriyle birlikte yürüyor. Türk devletinin burada gerçekleştirdiği soykırımın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Şehirlerde bile istihbarat yoluyla güvenlik teşkilatlarını tamamen Türk devletinin hizmetine sunmuş durumdadır. Savunma üsleri arasında MİT'in ofisleri de bulunuyor. MİT, şehirlerde kalıp saldırılar planlıyor ve gerçekleştiriyor. MİT saldırılarını gerçekleştirdikten sonra KDP karargahlarına kaçıyor ve orada korunuyor. Sonra Hewlêr'e gönderiliyorlar. Federe Kurdistan'ın siyasi partisi olan KDP, daha önce ülkesine ihanet pozisyonunda iken, şimdi açık bir şekilde işgali destekliyor ve işgalin bir parçası haline gelmiştir.”

KDP Kürt ve Kurdistan'ın düşmanıdır

Germiyanî, ihanetin artık KDP için bir görev haline geldiğine belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “KDP, PKK'ye saldırmak için bahane arıyor. Türk ordusu bütün imkanlarıyla PKK'ye saldırıyor, sivil halk ve sivil araçları bombalıyor. KDP'nin olduğu yerde özgürlük, birlik ve beraberlikten söz edilemez. Düşmanın yapamadığını KDP yapıyor. İhanet artık KDP'nin asli görevi haline geldi.”  HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.