KDP’nin varlığı bu savaşa bağlı

  • Güney Kürdistanlı siyasi gözlemci Nebez Xalid, KDP’nin kontrolündeki bölgelerden de saldırıldığını; zaten KDP’nin, Türkiye’ye desteğini ve PKK düşmanlığını gizlemediğini belirterek, “Büyük bir oyun oynayan KDP’nin varlığı da bu savaşa bağlı” dedi. 

 

Şêrko Heme Emin

Rojnews’e konuşan öğretim görevlisi Şêrko Heme Emin, “Bütün Kürt halkı ve güçleri bu işgale karşı çıkmalıdır. Türkiye’nin işgal planına dahil olmak ihanettir. Bu plan Kürdistan Bölgesi’nin siyasi statüsünü tehdit ediyor. Her zaman olduğu gibi bu kez de gerillaların kazanacağından eminim, ancak bunun gerçekleşmesi ve gerillalara destek olmak için elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız” dedi. 

Şoreş Xidir

Siyasi gözlemci Şoreş Xidir da Türk devletinin saldırganlığı ve askeri hamlelerinin, sadece Güney Kürdistan’ı değil, tüm Kürdistan’ı işgal etmeye dönük olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Bugüne kadar HPG güçlerinin direnişi ve savunması bu hayalin gerçekleşmesine izin vermedi. Umuyorum yenilgiye uğratılacak ve HPG başarılı olacak. Maalesef KDP’nin pozisyonu net. Aile, parti ve ekonomik çıkarları için Türk devletiyle birlikte hareket ediyor. Bu durum Güney Kürdistan halkı için büyük bir tehdittir. KDP eninde sonunda kendine zarar verecektir.”

Nebez Xalid 

Siyasi gözlemci Nebez Xalid ise şunları söyledi: “Bu saldırının Türk devletinin diğer saldırılarından farkı, daha öncekilerde olduğu gibi hemen yenilgiye uğramayıp direnişi bir an önce kırmak için operasyona daha fazla askeri güç göndermesidir. Bu sefer de yenilgiye uğrayacağına inanıyorum. Güney Kürdistan’da KDP’nin kontrolünde olan bölgelerden de saldırılar başlattı. KDP, Türkiye’ye desteğini ve PKK düşmanlığını gizlemedi. Büyük bir oyun oynayan KDP’nin varlığı da bu savaşa bağlı. Bu savaşta başarılı olamazlarsa varlıklarının tehlikede olacağını ve iyi bir geleceklerinin olmayacağını da çok iyi biliyorlar.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.