KHK tasfiyesi protesto edildi

  • Amed Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, 15 Temmuz 2016’daki devlet içi çatışmanın ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) yetkisine dayanılarak çıkarılan Kanun Hükmündeki Kararnamelerin (KHK) yıl dönümünü protesto etti.

 

Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde yapılan açıklamada konuşan Amed Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Ceylan, “KHK’lerden güç alarak her türlü hukuksuzluğa imza atanlar yargı önünde mutlaka hesap vereceklerdir” dedi. 

OHAL’e birlikte 15 ayrı KHK ile 130 bin kamu çalışanının kamudaki görevlerinden ihraç edildiğini hatırlatan Ceylan, daha sonra bunlardan 7 bin 500’ünün KHK ya da Olağanüstü Hal İşlemleri Komisyonu kararıyla görevlerine geri döndüğünü 122 bin kişinin ise ihraç durumda olduğunu kaydetti. 4 bin 543 KESK, 2 bin Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 3 bin 500 Türk Tabipler Birliği ile 3 bin 700 birlik üyesi mühendis ve mimarın ihraç edildiğini ifade eden Ceylan, bu sendika ve meslek örgütleri üyelerinin hayatlarını darbe ve darbecilikle mücadele ile geçirdiğini söyledi.  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.