Kilis'teki açlık grevi 16. gününde

 Nazlı Uyar

Nazlı Uyar

  • Kilis L Tipi Cezaevi’nde kalan 7 tutsağın, cezaevi yönetiminin keyfi uygulamaları ve hak ihlallerini protesto etmek amacıyla başlattığı açlık grevi sürüyor. 

 

Kilis L Tipi Cezaevi’ndeki 7 tutsak, cezaevi idaresinin keyfi uygulamaları, ayakta sayım, işkence ve bakılara karşı 23 Nisan’da açlık grevine başladı. 16 gündür açlık grevinde olan tutsaklar, aileleriyle yaptıkları haftalık telefon görüşmesinde, ağır insan hakları ihlallerine maruz kaldıklarını ve cezaevi yönetiminin keyfi uygulamaları devreye koyduğunu belirterek, ihlaller son bulana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. 

Uğur Uyar, 2012'te Şırnak’ın Cizre ilçesinde gözaltına alındı, “örgüt üyeliği” iddiasıyla 19 yıl 25 gün hapse mahkum edildi. 10 yıldır Van Yüksek Güvenlik Cezaevi’nde tutulan Uyar, 20 gün önce Kilis L Tipi Cezaevi’ne sevk edildi. Uyar, 6 arkadaşıyla birlikte açlık grevine girdi. 

Uyar’ın annesi Nazlı Uyar (45), baskıların arttığını belirterek, Her gün koğuşlarına baskın yaparak, ayakta sayım yapıyorlar. Onlar da bu keyfi uygulamayı kabul etmiyorlar” diye konuştu. 

 Anne Uyar, cezaevlerinde artan baskılara karşı sessizliği eleştirerek, şunları söyledi: “Onların talepleri karşılanmadan, açlık grevini sonlandırmayacaklar.”   ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.