Kimyasal vahşetine karşı eylem

Yurt Dışı Haberleri —

Kimyasal gaz kullanımına ilişkin birçok kurum ile görüşme gerçekleştirildi

Kimyasal gaz kullanımına ilişkin birçok kurum ile görüşme gerçekleştirildi

  • Türk devletinin, Kürdistan özgürlük gerillalarına karşı kullandığı zehirli gazlar nedeniyle Avrupa’nın birçok kentinde çeşitli kurum ve kuruluşlarla görüşmeler gerçekleştirildi. Bazı kentlerde ise düzenlenen eylemlerle uluslararası kurumlara “harekete geçme” çağrısı yapıldı. 

 

 

BREMEN
Almanya’nın Bremen kentinde faşist TC devletinin işgal saldırılarında HPG gerillalarına yönelik kimyasal gaz kullanması protesto edildi. Hauptbahnhof önünde toplanan Kürdistanlılar, kimyasal silah kullanmanın insanlık suçu olduğunun tüm ülkeler tarafından kabul edildiği halde 
işgalci Türk devletine karşı başta Avrupa olmak üzere tüm devletlerin sessiz kaldığını belirtti. 


Yıkımın eşiğinde olan AKP-MHP faşizminin, bu yolla Kürdistan üzerinde işgal emellerine ulaşmak istediği belirtilirken, tüm insanlığa bu vahşete karşı duyarlı olma çağrısı yapıldı.

HANNOVER
Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik kimyasal gaz kullanımı Hannover’de yapılan bir eylemle protesto edildi. NAV-DEM ve Avrupa Kürt Gençlik Hareketi öncülüğünde yapılan bir eylemde, Avrupa Birliği ülkelerinin bu suça göz yumup ortak olmak yerine, işgalci devlete karşı derhal harekete geçme çağrısı yapıldı.


Kentte Kürt kadınları da  kimyasal silah kullanımına dair SPD, Die Grüne partileri ile Landtag Hannover, Europäisches Informationszentrum kurumları dahil 5 ayrı merkezdeki yetkililere dosya sundu. Ayrıca, Türk devletinin gerillalara ve Kürt halkına yönelik işlediği suçlara dikkat çeken ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın seçme sözlerinin yazılı olduğu 200’e yakın sticker duvarlara afişlendi.

SOLOTHURN
İsviçre’nin Solothurn kentinde Pınar Kadın Komünü ile Kürt Toplum Merkezi üyeleri Radio 32, Solothurner Zeitung gazetesi, Yeşiller Partisi ve Unia sendikası yetkilileri ile görüştü. Olumlu geçen görüşmelerde, Türk devletinin zehirli gaz kullanımına yönelik hazırlanan dosyalar yetkililere teslim edildi. 

ZÜRİH
İsviçre’nin Zürih’te Beritan Kadın Meclisi ile Demokratik Kürt Toplum Merkezi üyeleri de siyasi parti ve kurumların kapısını çaldı. Heyet, öncelikle Sosyalist Parti (PS/SP) Genel Sekreteri Andrea Sprecher ve SP İsviçre Genel Sekreter Yardımcısı Lara Can ile görüştü. Sprecher ile Can, zehirli gaz kullanımının araştırılmasını gündeme koyacaklarını ve çalışmalarını ortaklaştıracaklarını söyledi. Linke Zeitung ve Grüne Zürich gazete yetkilileriyle yapılan buluşmada, gazeteciler heyetten konuyla ilgili bir röportaj istedi.

BASEL
İsviçre’nin Basel kentinde Ronahî Kadın Meclisi üyeleri de gün boyu kurumlarla görüşmeler gerçekleştirerek, hazırladıkları dosyaları yetkililere sundu. Basel belediyesi, Tele Basel televizyonu, Radio Basilinke, BastA Partisi, Sosyalist Part, Vpod sendika yetkilileri de Türk devletinin zehirli ve kimyasal gaz kullanımını takip edip gündemlerine alacaklarına dair söz verdi.

BELLINZONA
İsviçre’nin Ticino kantonuna bağlı Bellinzona kentinde de basın kuruluşları ve siyasi parti temsilciliklerine hazırlanan dosyaları Kürt Dostluk Grubu üyeleri iletti. İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) öncülüğünde İsviçreli kurumlarla görüşmeler sürdürülecek.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.