Kadın gündeminden kısa kısa...

Kadın Haberleri —

.

.

  • Yozgat'ta eşini katleden Mustafa Yüksel'e mahkeme ceza indiriminde sınır tanımazken, İstanbul'da Özal Toraman adıl erkek eşi Cemile'yi katletmeye çalıştı.

Yozgat’ın Şefaatli ilçesinde 14 Ağustos 2020 tarihinde evli olduğu Halime Yüksel’i katleden ve “intihar ettiğini” öne süren Mustafa Yüksel’in yargılandığı davanın karar duruşması Yozgat 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

.
Mustafa Yüksel

Kadın katiline indirim üstüne indirim!

Mahkeme heyeti faile önce “eşe karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ardından “eylemini haksız tahrik altında işlediği” iddiasıyla ceza 20 yıla düşürüldü. Verilen cezada failin “geleceği de düşünülerek” yeniden indirime gidildi ve 16 yıl 8 ay hapis cezasına hükmedildi.

Diğer yandan gerekçeli kararını açıklayan mahkeme heyeti, Halime’nin dijital medyayı aktif kullanmasını “aldatma” saydı, “sanığın atılı suçu maktulün sadakatsiz davranışlarının kendisinde meydana getirdiği hiddet ve şiddetli elemin etkisi altında işlediğini” savundu. Halime Yüksel’in avukatı, kararı istinafa taşıyacağını belirtti.

Cemile Toraman katledilmek istendi

İstanbul Maltepe’de yaşayan Özal Toraman, (38) özel bir hastanede ebe olarak görev yapan eşi Cemile Toraman’ı katletmeye çalıştı. Fail daha sonra intihara kalkıştı. Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Hastaneye kaldırılan Cemile’nin sağlık durumu hakkında bilgi alınamazken, ailenin yakınları ise ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

.
Mona Hayderi

Rokna haber ajansına erişim engeli

Türkiye’den İran’a götürüldükten sonra eşi ve eşinin kardeşi tarafından parçalanarak katledilen 17 yaşındaki Mona Hayderi’yi haberleştiren Rokna Haber Ajansı’na erişim engeli geldi. ISNA Haber Ajansı'nın verdiği bilgiye göre, Basın Denetleme Kurulu'nun 06 Şubat 2022 tarihli olağanüstü toplantısında Hayderi'nin eşi tarafından katledildiğini ortaya çıkartan Rokna Haber Ajansı'nın erişime kapatılmasına oy çokluğuyla karar verildi. Ayrıca ajans hakkında soruşturma da başlatıldı. 

 Basın Denetleme Kurulu aldığı kararı, “Yalan haberlerin yayılması ve kamuoyunun vicdanına aykırı görüntülerin yayınlanması nedeniyle kamuoyunda infiale neden olma” olarak gerekçelendirdi. 

Gerekçeye karşı sokaklara çıkan halk, “Madem bu haber insanları infiale sürüklüyor, neden insanları meydanlarda idam edip halkı da bu idamları izlemeye davet ediyorsunuz?" diye sordu.

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.