Kobanê davasında aç kapa!

  • Avukat ve siyasetçilerin katılmadığı, salonun asker ve polislerle doldurulduğu Kobanê Davası’nın duruşması, 5 dakika sürdü.

 

DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırıları karşısında 6-8 Ekim 2014’te gerçekleştirilen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek aralarında HDP eski Eşbaşkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de bulunduğu 21’i tutuklu 108 kişi hakkında açılan Kobanê Davası’nın 7. duruşmasının 5. oturumu, dün Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görüldü. Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davanın duruşmasına, duruşma periyotlarının adil yargılamaya uygun şekilde yeniden düzenlenmesi yönündeki talepleri kabul edilmediği için avukatlar ve yargılanan siyasetçiler katılmadı. Salona çok sayıda polis ve jandarma yerleştirildi.  

Avukatın, reddi hakim taleplerinin geri çevrilmesi üzerine Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yaptıkları itiraza ilişkin karar verilmeden sürdürülen duruşma, 5 dakika sürdü.  

Duruşmayı başlatan mahkeme başkanı, siyasetçiler ve avukatlarının sundukları mazeret dilekçelerini okudu. Gelen taleplere dair ara karar oluşturan mahkeme başkanı, siyasetçilerin duruşmaya katılmama yönündeki taleplerini reddetti. Avukatların mazeret dilekçelerine dair ise mahkeme, “Mahkememizce yasal ve geçerli kabul edilmediği göz önünde bulundurularak sanıklar müdafilerinin mazeretli sayılma taleplerinin reddine, bir kısım sanıklar ve sanıklar müdafilerinin duruşma periyotlarının değiştirilmesi talebinin önceki celselerde de belirtilen nedenlerle reddi” yönünde karar vererek duruşmaya bugüne kadar ara verdi.  ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.