KODAR: Özerk kent meclisleri oluşturmalı

Kadın Haberleri —

.

.

  • Rojhilatê Kurdistan Demokratik ve Özgürlük Topluluğu (KODAR), İran ve Rojhilatê Kurdistan’da direnişin dönülemez bir noktaya geldiğini kaydederek, halkı “Özerk kent meclisleri” oluşturmaya çağırdı.

KODAR, 16 Eylül’de bu yana İran’da “Jin jiyan azadî” sloganı etrafından biçimlenen direnişe ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Protesto eylemlerinin bu kez öncekilere göre “daha güçlü ve disiplinli” olduğunu kaydeden KODAR, ayaklanmanın “geri dönülmez” bir aşamaya ulaştığını belirtti.

İran rejim güçlerinin protesto eylemlerini bastıramadığına da dikkat çekilen KODAR, tıkanma noktasına gelen rejimini var gücüyle protesto eylemleri ve grevlere saldırdığını ifade etti.

Eylemcileri “Özerk kent meclisleri” oluşturmaya çağıran KODAR, bu çerçevede eylemlerin daha güçlü hale getirileceğini belirtti.

İran devletinin amacının direnişi bastırmak olduğunu kaydeden KODAR, buna karşı toplumun ciddi, radikal ve kararlı duruşun açık olduğunu kaydetti.

Hamaney halka savaş açtı

Hamaney’in sözlerinin halk ayaklanmasını bastırmak için son tehdit olduğunu belirten KODAR, “Hamaney halka karşı savaş ilan etti, açık bir şekilde saldırı tehdidinde bulunuyor” dedi.

Hamaney’in İran silahlı kuvvetlerini “kan dökmeye” çağırdığını ifade eden KODAR, “İran rejiminin iç ve dış savaşı birbirine karıştırarak buradan bir çıkış yolu bulmaya çalıştığı” ifade ederek tepki gösterdi.

Halka kimsenin gücü yetmez

İran Devrim Muhafızları’nın sınırötesinde Kürt güçlerine karşı yaptığı saldırıların da bu durumu ortaya koyduğunu ifade eden KODAR, sınırötesi saldırıların “Kürt ve Rojhilatê Kurdistan halkı karşısındaki çaresizliğin göstergesi” olduğunu vurguladı.

Belucistan’da devlet güçlerinin gerçekleştirdiği katliama da tepki gösteren KODAR, “hangi dil ve yöntem kullanılırsa kullanılsın İran ve Rojhilatê Kurdistan halklarının serhildana kalktığını” ifade etti. Halk isyanının bastırmaya hiçbir gücün yetmeyeceğini vurgulayan KODAR, “Halk serhildanları durmayacak. Sonraki adım kentlerde özerk yönetimlerin oluşturulmasıdır. Bu nedenle sokaklarda ve meydanlarda başkaldıran tüm halklar, toplumun tüm kesimlerinde daha güçlü bir örgütlenme, bölge, mahalle ve meydan özerk yönetimlerini inşa edecek” dedi. ANF

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.