Kolektif cezalandırma var

Sezgin Tanrıkulu

Sezgin Tanrıkulu

  • Yaşlı tutsaklara, çocuklu annelere, bebeklere dikkat çeken İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bunlara karşı kolektif bir cezalandırıcı işlem yapıldığını söyledi. 

 

Tanrıkulu, Menemen Cezaevi’ndeki hasta tutsak emekli imam Halil Karakoç’u ziyaret etti. Ziyaret sonrası Menemen Cezaevi önünde açıklama yapan Tanrıkulu, hasta tutsakların durumuna dikkat çekti. Tanrıkulu'nun aktardığına göre; 78 yaşındaki Karakoç’un birçok hastalığı var. Emekli din görevlisiyken gözaltına alınıp tutuklandı. 16 ay kadar cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. Şimdi de yine 20 aya yakın süredir cezaevinde. Kalp, şeker, prostat, ayaklarından rahatsız; bastonla görüşmeye gelebildi. En son sevd edildiği Adli Tıp Kurumu, rehabilitasyon hastanesinde ya da cezaevinde kalabilir diye rapor verdiği için Menemen R Tipi Cezaevi'nde tutuluyor. 

Cezaevlerinde tespit edilebilen 600 ağır hasta tutsak olduğunu hatırlatan Tanrıkulu, şunları söyledi: “Yaşlı tutsaklar var, bebekleriyle kalan, hamile olan, çocuklu anneler, bebekler var. Bunlara karşı kolektif bir cezalandırıcı işlem yapılıyor maalesef. Hasta tutsakların başka bir tedbirle tahliye olmaları gerekiyor. Halil Karakoç da onlardan birisi. Sadece eşi yaşıyor, çocukları yok, o da Manisa'da. Hem görüşmesi, gidip gelmesi de çok zorluk içerisinde. Ben Adli Tıp Kurumu'na bir kez daha sesleniyorum: Biraz vicdani olun, tıbbın etik kurallarına uyun ve bu hükümlüleri cezaevinde ölüme mahkum etmeyin. Tümünün yaşam hakkı tehdit altında. Bu kolektif cezalandırıcı uygulamalardan vazgeçin.”   İZMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.