Komplo protestoları sürüyor

Yurt Dışı Haberleri —

Paris'te konvoy oluşturuldu

Paris'te konvoy oluşturuldu

  • Paris’te Kürdistanlı gençler yüzlerce araçlık konvoy oluşturdu, Draguignan’da ise “Önderlik Kütüphanesi” kuruldu, Birleşmiş Milletler’e imza gönderme kampanyası yürütülerken, Helsinki’de Idris Al Oso isimli Kürdistanlı 42 km koşu gerçekleştirerek komployu protesto etti.

 

Paris’te yüzlerce araçlık konvoy

Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers Le Bel banliyösünde Kürdistanı gençler 200’ün üzerinde araçla “Abdullah Öcalan’a özgürlük” bir konvoy gerçekleştirdi. Konvoy, Öcalan’ın posterleri ve PKK bayraklarının asılı olduğu araçlardan oluştu.

Gençler seyir halindeyken sık sık “Bijî Serok Apo”, “Liberté pour Öcalan” ve “Bijî berxwedana Garê” sloganları attı.

“Önderlik Kütüphanesi” Draguignan’da

Küt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmasını Avrupa kamuoyuna tanıtmak amacıyla Avrupa kentlerini ziyaret eden “Önderlik Kütüphanesi” turlarını sürdürüyor. Fransa’nın Marsilya kentinde start alan “Önderlik Kütüphanesi”, Draguignan kentine ulaştı. Burada kentin birçok noktasından geçiş yapılarak Vieux-Port Meydanı’nda Öcalan’a yönelik komplo ve tecride ilişkin bilgilendirme yapıldı, ardından Antibes ile Nice kentlerine hareket edildi. Her iki kentte stantların açılıp, bildirilerin okunması ve bilgilendirme yapılması ardından Draguignan kentine doğru hareket etti. Kentte yüzlerce araçlık bir konvoy ile karşılanan “Önderlik Kütüphanesi” turuna Marignane, Avignon ve Montpellier kentleriyle devam ediyor.

Hamburg’da BM’ye mektup gönderildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve özgürlüğü için Birleşmiş Milletlere (BM) görevini yerine getirmesi çağrısı yapan Kürdistanlıların mektup gönderme etkinliği sürüyor. Almanya’nın Hamburg kentinde de Kürdistanlılar BM’ye mektupları Altona semtindeki merkez postanesinden gönderdi. Burada yapılan açıklamada “Koşullar ne olursa olsun, bu halk önderliğini asla yalnız bırakmayacak, felsefesi ve düşünceleri etrafında kilitlenecektir” denildi.

Helsinki’de komploya karşı 42 km koştu

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de yaşayan Idris Al Oso Öcalan’a yönelik komploya karşı 42 kilometre boyunca koştu. Shevan Rasheed 20 ve Gelo Jîmhan ise 7 kilometre koşu gerçekleştirdi. Öcalan’a yönelik 15 Şubat komplosu ve tecridi protesto amaçlı koştuklarını belirten Al Oso, eylem boyunca halktan destek gördüklerini sözlerine ekledi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.