Komploya karşı Basel’de uzun yürüyüş

Yurt Dışı Haberleri —

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 15 Şubat Uluslararası Komplosu’nun yıldönümünde İsviçre’nin Luzern kentinde startı verilen uzun yürüyüşün Basel ayağı dün tamamlandı.

 

ÖNER POLAT / BASEL

Her yıl 15 Şubat'ın yıldönümünde komployu protesto etmek için düzenlenen uzun yürüyüş, koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle bu sene farklı kentlerde düzenleniyor. 

6 Şubat'ta Luzern kentinde 'Tecride, Faşizme, İşgallere Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı' hamlesi kapsamında startı verilen yürüyüş dün yoğun kar yağışı altında Basel kentinde devam etti.

Barfüsserplatz alanında “Öcalan'a Özgürlük” ana pankartı, Öcalan posterleri PKK, MLKP ve SYKP bayraklarının taşındığı eylemde, Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Yürüyüş öncesi burada bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Serhat Agiri “15 Şubat Komplosu bugün tecrit politikalarıyla Önderliğimiz üzerinde devam ediyor. Mücadeleyi tasfiye etmek ve mücadeleyi boğmak adına yapılan tüm saldırılara karşı Önderliğimizin özgürlüğünü bulunduğumuz her alanda haykırmayı sürüdüreceğiz” diye konuştu.

Konuşmalar ardından eylemciler kent merkezinde bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüş boyunca aktivistler tarafından Almanca bildiriler okundu.

Yürüyüş Dreirosenpark alanında sloganlarla sonlandırıldı.

Kürdistanlılar bugün ise uzun yürüyüşlerini Solothurn kentinde düzenleyecek.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.