Komployu sonlandıracak düzeydeyiz

❏

  • KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, komplocu güçlerin AKP-MHP iktidarıyla İmralı tecrit ve işkence sistemini sürdürerek, Kürt soykırımını gerçekleştirmek istediğini fakat özgürlük tutkusu ve mücadelesinin, çok daha güçlü ve artık komployu bütünüyle sonlandıracak düzeye ulaştığını vurguladı.

Uluslararası Komplo’ya ve komplocu güçlere verilecek en anlamlı cevap özgürlük kampanyasına güçlü katılmak olduğunu belirten KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Bakur’da, Başûr’da, Rojhilat’ta, Rojava’da ve dünyanın her yerinde özgürlük kampanyasına katılalım” çağrısında bulundu.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı hedef alan Uluslararası Komplo’nun 25. yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı. Uluslararası Komplo’yla özgürlük mücadelesinden ve özgür olmaktan vazgeçmesi hedeflenen Kürt halkının, tam aksine özgürlük mücadelesini büyüterek günbegün özgürlüğe daha da yakınlaştığı vurgulanan açıklamada, komplo ve komplocuların teşhir olduğu, zayıflayıp yenildiği belirtildi. Komployu ilk günden fark ederek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan etrafında ateşten çember oluşturan Halit Oral, Aynur Artan ve Selamet Menteş şahsında ‘Güneşemizi Karartamazsınız’ eylemcileri ile bütün Kurdistan şehitlerinin büyük bir saygı ve minnetle anıldığı açıklamada, bağlılık, mücadele ve başarma sözü bir kez daha yinelendi.

Komployu ısrarla dayatıyorlar

Başta AKP-MHP iktidarı olmak üzere komplocu güçlerin, Uluslararası Komplo’yu sürdürmeye çalıştığı, ancak İmralı tecrit ve işkence sisteminin hiçbir hukuki, ahlaki kalıba sığmaz duruma geldiği kaydedilen açıklamada, komploya karşı mücadelenin uluslararası nitelik kazanmasıyla birlikte komployu sürdürmenin zemininin kalmadığı ifade edildi. Buna rağmen faşist AKP-MHP iktidarının Kürt düşmanı zihniyete sahip olduğundan dolayı mutlak tecrit politikasında ısrar ettiğine işaret edilen açıklamada, şunlar belirtildi: “AKP, komployu sonuca ulaştırmak için geliştirilen bir projedir. Türkiye’deki hükümet ve iktidarların gerçeğini anlamak için onları komployla birlikte ele almak gerekmektedir. Komplonun sonuca ulaşması için başlangıçta Bülent Ecevit görevlendirilmişti. Önder Apo geliştirdiği tezlerle komplonun Ecevit eliyle sonuca ulaştırılmasının önünü aldı. Ecevit başarıya ulaşamayınca AKP ve Tayyip Erdoğan komployu sonuca ulaştırmak için Türkiye’nin başına getirildi. AKP tek başına bunu başaramayınca MHP ve Devlet Bahçeli de onun yanına verildi. Şimdi bu iki faşist şef görevli olduklarından dolayı hiçbir zemini kalmamasına rağmen ısrarla komplonun sonuca ulaşmasını dayatıyorlar, çünkü bunun olmaması durumunda sonlarının geleceğini biliyorlar.

Özgürlük mücadelesi daha güçlüdür

Uluslararası Komplo’yla hedeflenen Kürtlerin ve Türklerin birbiriyle savaşması, Ortadoğu’nun daha fazla çatışma alanına dönüşmesi ve böylece kapitalist modernitenin Ortadoğu’daki hakimiyetinin sürdürülmesiydi. Önder Apo ve Kürt halkı, tutumları ve direnişleriyle bu politikayı boşa çıkardı. Bu mücadele Türkiye halkları ve Ortadoğu halkları ile demokratik ulus ve ortak yaşam çizgisinin ortaya çıkmasını sağladı. Dünya halklarının, kadınların, gençlerin, ilerici insanlığın özgürlük arayışıyla buluşarak evrensel mücadelenin parçası durumuna geldi. İşte komployu boşa çıkaran bu gerçekliktir. Elbette komplocu güçler amaçlarından vazgeçmedi. İmralı tecrit ve işkence sistemini sürdürerek, Önder Apo’yu esaret koşullarında tutarak, Kürt soykırımını gerçekleştirerek kirli ve kötücül emellerini gerçekleştirmek istiyorlar fakat özgürlük tutkusu ve mücadelesi, çok daha güçlüdür ve artık komployu bütünüyle sonlandıracak düzeye ulaştı.”

Özgürlük kampanyasına katılalım

Açıklamada, 10 Ekim 2023’te uluslararası çapta başlatılan “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” kampanyasına dikkat çekilerek, bu hedefe ulaşıp komployu tümüyle sonuçsuz bırakacağı vurgulandı. Bu inançla herkesin bir kez daha özgürlük kampanyasına güçlü katılmaya çağrıldığı açıklamada, “Uluslararası Komplo’ya ve komplocu güçlere verilecek en anlamlı cevap özgürlük kampanyasına güçlü katılmaktır. Bakur’da, Başûr’da, Rojhilat’ta, Rojava’da ve dünyanın her yerinde özgürlük kampanyasına katılalım, komployu yerle bir edelim, özgür yaşamı inşa edelim.” BEHDÎNAN

 

* * *

Gerilla hesap soracak güçtedir

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, Uluslararası Komplo’nun yıl dönümü vesilesiyle yaptığı yazılı açıklamada, Kürt halkına karşı son yüzyıl içerisinde gerçekleştirilen sayısız soykırım saldırısı ve komplodan sonra 15 Şubat 1999’da da Uluslararası Komplo geliştirilerek özgür Kürt’ün ölüm fermanının imzalanıp yürürlüğe konulduğu belirtildi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bu yüzden 15 Şubat’ı ‘Kürt Soykırım Günü’ olarak adlandırdığını hatırlatan Merkezi Karargah Komutanlığı, “Rêber Apo’nun 25 yıldır İmralı İşkence Sistemi’nde geliştirdiği büyük direniş, tarihi özgürlük duruşu, olağanüstü sabrı, dahiyane mücadele tarzı ve temposuyla Uluslararası Komplo saldırısı boşa çıkartıldı. Yurtsever halkımızın ve PKK’nin Rêber Apo etrafında kenetlenerek ve Apocu çizgide ısrar ederek geliştirdiği mücadele, tarihi İmralı direnişini tamamladı, halkımız ve Hareketimiz üzerine kirli hesaplar yapan tüm komplocuları hüsrana uğrattı” dedi.

Gerilla kendini adadı

Komplocuların tarihi özgürlük yürüyüşünü durduramayacağı, mücadelenin mutlaka zafere ulaşacağı ve komployu tümden boşa çıkaracağının artık kesinleştiğini vurgulayan Merkezi Karargah Komutanlığı, şöyle devam etti: “İlhamını, inancını, iradesini, ruhunu, tarzını, temposunu ve yaratıcılığını Rêber Apo’dan alan Kurdistan Özgürlük Gerillası, kendisini komplonun tamamen parçalanmasına ve özgür geleceğin yaratılmasına adamıştır. Komplonun 25. yılında Bakurê Kurdistan eyaletlerinden Medya Savunma Alanları’na kadar her yerde fedaice direnen Kurdistan Özgürlük Gerillası, Rojhat ve Erdal yoldaşların tarihi eylemiyle bu ruhu zirveleştirdi. Aynı ruh Zap, Metîna ve Xakurkê’de demokratik modernite gerillacılığının devrimci operasyonlarına dönüştü, yeni dönem gerillacılığının tarz ve taktiği en profesyonel haliyle uygulandı ve mücadelemizi yeni bir aşamaya taşırdı.

Tereddütsüz biçimde mücadele

Rêber Apo’nun fedai ordusu olan gerillamız, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da tereddütsüz bir biçimde Apocu çizgide fedai ruhla mücadele edecek, Rêber Apo’ya olan bağlılığını daha da güçlendirecek, Rêber Apo’nun ideolojisini ve paradigmasını iliklerine kadar özümseyip pratikleştirecektir. Kurdistan Özgürlük Gerillası, Rêber Apo’ya ve halkımıza yönelik geliştirilen her saldırının hesabını sorduğu gibi, bundan sonra da saldırılar nereden ve nasıl gelişirse gelişsin; Leyla, Axîn, Rojhat, Erdal, Rizgar ve Serxwebûnların fedai ruhuyla cevap verip hesap soracak güçte olduğunu gösterdi.

Kurdistan Özgürlük Gerillaları olarak bu inanç, bilinç ve fedai ruhla Uluslararası Komplo’yu parçalama, Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü gerçekleştirme mücadelesinde üzerimize düşen görev ve sorumluluklarımızı yerine getirme kararlılığımızı vurguluyoruz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.