Koordine sırtlarına serildiler

  •  Gerillalar, Metîna’nın Zendura ve Kuroşîno tepeleri arasındaki Koordine sırtlarında bulunan Türk güçlerine 3 koldan koordineli sızma eylemi gerçekleştirdi; 7 Türk askeri öldürüldü, 1’i yaralandı.

Türk ordusunun imha/işgal saldırılarına karşı büyük bir direniş sergileyen gerillalar, kuzey ve Güney Kürdistan’daki eylemleriyle de yanıt veriyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylem ve operasyonlarla ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

*  Bir süredir Botan Eyaleti’nin Kêla Memê ve Deriyê Qaçê alanlarında pusulama yapan Türk birliklerinden biri denetim altına alındı. Gerillalar, 24 Mayıs günü saat 20.30’da 2 koldan yakın mesafeden vurdu; 5 asker öldürüldü, 1’i yaralandı. Bu eylem, Besta şehitlerinin intikamı için gerçekleştirildi.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi

*  YJA Star gerillaları, 25 Mayıs günü saat 12.00’de Avaşîn’in Şehit Dilgeş Tepesi’ndeki Türk güçlerini vurdu; 1 asker öldürüldü.

*  YJA Star gerillaları, 25 Mayıs günü saat 16.30’da Avaşîn’in Konferans Tepesi’ndeki işgalcileri ağır silahlarla vurdu.

*  Avaşîn’in Şehit Zêrîn Tepesi’ndeki Türk güçleri de 25 Mayıs günü saat 17.00’de ağır silahlarla vuruldu. Eylemden sonra işgalciler alanı yoğun bir şekilde bombaladı; saat 21.00’de de saldırı helikopterleri ile alanı taradı.

*  Avaşîn’in Qela Mamreşo alanındaki işgalcilere yönelik 25 Mayıs günü ağır silahlarla bir dizi eylem gerçekleştirildi.

*  Zap’ın Qela Bêdewê alanındaki işgalciler, 25 Mayıs günü saat 09.30’da vuruldu; 1 mobesse kamerası imha edildi.

*  Zap’ın Şehit Mervan Tepesi’ndeki türk güçleri, 26 Mayıs günü saat 08.55’te suikast taktiğiyle vuruldu; 1 asker öldürüldü.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi

* Metîn’nın Kuroşîno ve Stuna tepeleri arasındaki alanda bir grup işgalci 25 Mayıs günü saat 15.30’da sabotaj taktiğiyle vuruldu; ölü ve yaralı sayısı netleştirilemedi.

* Aynı gün saat 17.30’da Zendura ve Kuroşîno tepeleri arasındaki Koordine sırtlarında bulunan işgalcilere yönelik 3 koldan koordineli sızma eylemi gerçekleştirildi. Birinci sızma kolu; bir araya toplanmış 4 askeri hedefleyerek vurdu, 3’ü öldürüldü, 1’i yaralandı. Yardımlarına gelen 2 asker de vurularak öldürüldü. İkinci sızma kolu; 2 askerin bulunduğu mevziyi hedefleyip imha etti, 2 askeri de öldürdü. Üçüncü sızma kolu ise mobesse kamerasını  imha etti.

İşgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’na dönük düzenlediği saldırılarda ise herhangi bir gerilla kaybının yaşanmadığı da belirtildi.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.