Kör Nokta’ya yedi ödül

Kültür/Sanat Haberleri —

Ankara Film Festivali

Ankara Film Festivali

  • Ayşe Polat'ın yazıp yönettiği "Kör Noktada" filmi, 34. Ankara Film Festivali'nde 7 ödül aldı.

"Kör Noktada" filmi En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Sanat Yönetmeni, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödüllerini alarak festivale damga vurdu.

Film Qers'te geçiyor ve 90'lı yıllar anlatılıyor. Filmde JİTEM'in insanları kaçırdığı, işkence yaptığı ve katlettiği anlatılıyor. Ayrıca oğlu JİTEM tarafından kaybedilen bir annenin yer aldığı bölümler oldukça duygulu bir atmosfer yaratıyor.

Kolektif bir travma

Festivalin ödül töreninde sık sık Cumartesi Anneleri anıldı. Ayşe Polat, ödül törenine katılamadığı için mesaj yolladı. Polat mesajında, “Cumartesi Anneleri, beş yıl yazdığım senaryonun çıkış noktasıydı. Nesiller boyunca aktarılan kolektif bir travmanın hikayesini anlatmak benim için önemliydi” dedi.

Filmin yapımcısı Mitos Film'den Mehmet Aktaş ise, "Ayşe Polat Kürt ve Alman sinemasının ustalarından biri. Kadın haklarına özel bir  ilgisi var ve yer aldığı projeler takdirle karşılanıyor. Bu başarıdan dolayı onun adına da çok sevindim" dedi.

Berlinale’nin açılış filmi 

"Kör Noktada" filmi daha önce de 42. İstanbul Film Festivali'nde En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu ve FIPRESCI Ödüllerini aldı. Aynı zamanda İzmir Film Festivali'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen ve SİYAD Ödüllerini alarak büyük bir başarı yakaladı.

Geçtiğimiz Şubat ayında Berlinale Encounters bölümünde dünya prömiyerini yapan "Kör Noktada" filmi, Berlin Film Festivali'nin de açılış filmi olmuştu. "Kör Noktada", 5 Ocak 2024 tarihinde Bakûrê Kurdistan ve Türkiye sinemalarında vizyona girecek. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.