Korkmuyoruz buradayız!

  • Amed merkezli 21 ilde yapılan siyası soykırım operasyonu, Diyarbakır Adliyesi önünde protesto edildi. Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Mehmet Emin Aktar, “Amaç korku yaratmak ama korkmuyoruz, buradayız” dedi. 

 

Amed merkezli 25 Mart’ta 21 ilde haklarında yakalama kararı verilen aralarında gazeteci, siyasetçi, avukat ve sanatçıların bulunduğu 216 kişiden gözaltına alınan 128’i aşkın kişiden 35’i dün öğleden sonra itibarıyla tutuklanırken, 35'i ise serbest bırakıldı. Siyasi soykırım, Diyarbakır Adliyesi önünde protesto edildi. Açıklamaya, Yeşil Sol Parti İl Örgütü ve vekil adayları, Hakların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl örgütları, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği, Barış Anneleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. HDP İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, “Dört gündür hukuku katletmelerine rağmen bizler buradayız. Aslında bizler bu kirli senaryolara alışığız. Bundan önce bu kirli operasyonları nasıl boşa çıkardıysak bundan sonra da boşa çıkarmaya devam edeceğiz. Huzurlarını kaçıracağız” dedi. 

Seçimlerin yaklaşmasıyla AKP-MHP iktidarının paniğe kapıldığını belirten Atasoy, “Birilerinin paçası tutuşmuş, yine Kürtlere operasyon çekerek iktidarlarını uzatabileceklerini sanıyor. Artık yolun sonuna geldiniz. Sandıklara gömüleceksiniz, kaçış yok. Gözaltılar serbest bırakılsın, hukuk işlesin. İnanıyoruz ki haklı olduğumuz bu mücadele, eninde sonunda başarıya ulaşacak. Barışın, adaletin, özgürlüğün sesi her yerde duyulacak” şeklinde konuştu. 

Hiçbir sokakta yoklar

Daha sonra söz alan Yeşil Sol Parti Amed adaylarından hukukçu Mehmet Emin Aktar, yine bir seçim arifesinde yapılanların tekrar edildiğini söyledi. Aktar, şöylekonuştu: “Hiç şaşırmadık. Gizli olan bir dosyada çarşaf çarşaf iddialar var. Avukatları, savunma yapmasın, gazetecileri de gerçeği yazmasınlar diye aldılar. Sanatçılar, anneler herkes alındı. Herkes ‘olağan şüpheli’, neden? Çünkü seçime giderken onlarla mücadele etmeyelim diye. Hiçbir sokakta onlarla karşı karşıya gelmiyoruz. Karşılaştığımız tek şey resmi devlet kurumları. Onların da tek işi resmi güvenliği sağlamak ama tam tersi yapılıyor.” 

Amaç algı ve korku

Açık tanık Ümit Akbıyık’ın ifadelerine değinen Aktar, şunları dile getirdi: “İlk defa ismini duyduğumuz birinin beyanları var ama kanıt yok, sanki Hadis-i Şerif. Bu söylemler sonucu avukat arkadaşlarımız ve diğer arkadaşlar alındı. Amaç algı yaratmak ve toplumu korkutmak. İnanın dört gün önce yapılan operasyondan sonra çalışan sayımız üçe beşe katlandı. Vazgeçin, hukuk size de gerekli. Bizim utanacak bir şeyimiz yok, kaçmadık. Bu halka insan haklarını teslim etmek için varız ve bu halk 14 Mayıs’ta bu söylediklerimin cevabını verecek. Ne yaparsanız yapın, hepimizi de içeriye alacaksanız alın ama vazgeçmiyorus, korkmuyoruz, buradayız.”

Konuşmaların ardından açıklama, “Direne, direne kazanacağız” sloganı yanı sıra alkış ve zılgıtlarla son buldu.  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.