Krêdiyê köyü yıllardır susuz

Toplum/Yaşam Haberleri —

Krêdiyê Köyü

Krêdiyê Köyü

  • Yaz aylarının gelmesi ile beraber sıcaklığın 50 derecenin üstüne çıktığı Batman’da yurttaşların su problemi yıllardır gelen yerel yönetimler tarafından çözülmüyor.

Yaz aylarının gelmesi ile beraber sıcaklığın 50 derecenin üstüne çıktığı Batman’da yurttaşların su problemi yıllardır gelen yerel yönetimler tarafından çözülmüyor. Batman merkeze sadece 7 kilometre uzaklıkta bulunan Krêdiyê köyü, her yaz su problemi ile karşı karşıya kalıyor. 120 haneli köyün suyu, belediye içme suyu şebekesinden karşılanıyor. Fakat içme suyu şebekesinin yol güzergahında besiciler tarafından döşenen kaçak borulardan dolayı köy halkına su ulaşmıyor. Köy halkı bu durumu yetkililere bildirmelerine rağmen yıllardır kangrenleşen bir soruna dönüşmüş durumda. Öyle ki bu sorundan kaynaklı birçok yurttaş evini Batman merkeze taşımak zorunda kaldı.

Evlerine bidonlarla su taşıyorlar

Her yaz yaşanan su problemi bu yıl da köy halkını mağdur etti. Tarım ve hayvancılıkla hayatlarını idame ettiren köylüler, ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çevre fabrikalardan ve petrol istasyonlarından ücret karşılığında tankerler ve bidonlarla evlerine su taşıyor. Tanker başına 300-350 TL ödeme gerçekleştiren yurttaşlar, artık hayatını idame ettirmekte de zorluk çekiyor.

350 TL’lik tanker bir güne yetiyor

Yaklaşık 15 yıldır köyde yaşayan Rukiye Demir, yıllardır bu sorunu yaşadıklarını paylaştı. Yaşanan sıkıntılardan sadece insanların mağdur olmadığını bütün canlıların da zor durumda olduğunu kaydeden Demir, “Hayvancılıkla uğraşıyoruz ve yeri geliyor hayvanlara verecek su bulamıyoruz. Kovalarla su taşımak zorunda kalıyoruz. Su ihtiyacımızı çevre fabrikaların kuyularından tankerlere doldurduğumuz su ile karşılıyoruz. Bu bize daha büyük bir maliyete mal oluyor. Artan benzin fiyatlarından kaynaklı tanker başı 350 TL ödüyoruz. Ve getirilen tanker en fazla bir gün yetebiliyor” şeklinde konuştu. BATMAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.