Kurdistan ve Türkiye'den kısa kısa

.

.

  • Şenyaşar'ın nöbeti 800. gününde
  • PM Üyesi Aydın tutuklandı
  • Sendikacılara darp ve gözaltı
  • RTÜK’ten 6 kanala inceleme

Şenyaşar'ın nöbeti 800. gününde

Adalet Nöbeti’ni sürdüren Şenyaşar Ailesi, “Mücadele, adaletin anahtarıdır. Zulme sessiz kalmayanlara selamlar” dedi. 

Riha'nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti eylemi, 800. gününde devam ediyor.

Pirsûs’taki evlerinden çıkıp Urfa Adliyesi önüne gelen Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, "Şenyaşar ailesi için adalet" yazılı pankartın önünde eylemlerine başladı.  

Ailenin sosyal medya hesabından, “Mücadele, adaletin anahtarıdır. Her şey onurlu bir yaşam içindir. Urfa Adliyesi önünde 799 günde mücadelemiz devam ediyor. Zulme sessiz kalmayanlar selamlar…” paylaşımı yapıldı. URFA

 

*****

PM Üyesi Aydın tutuklandı

HDP PM Üyesi İlker Murat Aydın, tanık ifadeleri gerekçe gösterilerek tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi (PM) üyesi İlker Murat Aydın, dün ifade vermek için gittiği İzmir Adliyesi'nde gözaltına alındı. Açık tanık ifadeleri gerekçe gösterilerek "Örgüt üyesi olmak" suçlaması yöneltilen Aydın, bugün savcılığa çıkarıldı. Aydın, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Sulh Ceza Hakimliği, aynı iddiayla Aydın'ın tutuklanmasına karar verdi. AMED

 

*****

Sendikacılara darp ve gözaltı

Soma'da Bağımsız Maden İş Genel Başkanı Gökay Çakır ve yöneticileri, Soma Yeni Anadolu Madencilik önünde jandarma tarafından darp edilerek gözaltına alındı.

Bağımsız Maden İş’in resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Soma Yeni Anadolu madencilik'te işçilere yapılan haksızlık ve sendikal ayrımcılığa karşı maden önüne giden Genel başkanımız ve yöneticilerimiz gözaltına alındı” ifadeleri kullanıldı. Jandarma tarafından yapılan gözaltı işleminin ardından Bağımsız Maden İş Sendikası'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Gözaltına alınan Genel Başkanımız ve yöneticilerimiz halen daha gözaltındalar. Savcılık mevcutlu istedi. Yine geleceğimizi bildikleri için tutuyorlar. Sarı sendika korumacılığı için yapılan sendikal ayrımcılık alenen bir suçtur. Buna tek laf edemeyenler bilsin ki yine geleceğiz." MANİSA

 

*****

RTÜK’ten 6 kanala inceleme

RTÜK, “YSK yayın yasaklarına uymadığı” iddiasıyla Halk TV, Tele 1, KRT, TV5, Flaş Haber ve Sözcü TV'ye inceleme başlattı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), seçim sürecinde “yayın ilkeleri ve YSK yayın yasaklarına uymadığı” iddiasıyla Halk TV, Tele 1, KRT, TV5, Flaş Haber ve Sözcü TV'ye inceleme başlattığını duyurdu. Aıklamada, Halk TV, TELE1, KRT, TV5, Flash Haber ve Sözcü TV'nin,  28 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ardından yayınları sırasında "halkı aşağılayan hakaret ve saldırılarla millet küçük düşürmeye çalıştığı" iddia edildi. Açıklamada ayrıca Sözcü TV'den Çiğdem Toker'in "Demokrasi sandıktan ibaret değildir" şeklindeki ifadesinin de uzmanlar tarafından raporlaştırılmaya başlandığı aktardıldı. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.