Kurdistan’ı fakirleştirerek boşaltıyor

Tuncer Bakırhan

Tuncer Bakırhan

  • Kurdistan’ın fakirleştirildiğini ve Kürt gençlerinin kentlerini boşaltmasının istendiğini söyleyen Bakırhan, “Kurdistan coğrafyası insansızlaşsın, davasına sahip çıkan kimse kalmasın istiyorlar” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan’ın Serhed bölgesinde başlattığı buluşmalar sürüyor. Bakırhan, dün de Wan’daydı. Kent dışında bir noktada yüzlerce kişi tarafından karşılanan Bakırhan ve beraberindekiler, uzun bir konvoyla kent merkezine doğru hareket etti. Bakırhan’ın bulunduğu konvoy, yol boyunca yurttaşlar tarafından zafer işaretleri ve sloganlarla karşılandı. Bakırhan, İki Nisan Caddesi üzerinden Musa Anter Parkı’nda kendisini karşılayan partililere seslendi. Yol boyunca yaşanan engellemelere tepki gösteren Bakırhan, “Bu sistemi birlikte tanıdık bunlar Kürt düşmanıdır, bunlar Kürdün iradesini yok sayanlardır. Bir başka partinin ilçe başkanının yanında hazırola geçenler, parlamentonun üçüncü büyük partisinin eş genel başkanı geldiği zaman 10 metrede bir GBT yaparak, konvoyumuzu durdurarak, Van halkının iradesini yıkacaklarını düşünüyorlar. Artık anlayın, aradan 40 yıl geçti. Cezaevleriniz, işkenceleriniz, GBT’leriniz, engellemeleriniz bir işe yaramadı. İşe yarasaydı bir önceki seçimde Van’da 10 belediye kazanarak size bu coşkusunu göstermezdi. Eğer bir devlet aklı varsa, bu baskılardan vazgeçin. Kürt’ün iradesini tanıyın. Kürt’ün iradesine engelleyerek, yerine devlet memuru atayarak yok edemezsiniz. Bu halkın davası, haklı bir davadır. Haklı davası olan bir halk yenilmez. Van’ın iradesini tanımayanları Van halkı hiç tanımaz. Siz tanımıyorsanız, biz sizi hiç tanımıyoruz. Kayyumunuzu da tanımıyoruz. Bu irademizi gasp edenlere yerel seçimlerde gereken cevabı vereceğiz” dedi.

Yoksul kalmamızı istiyorlar

Sadece kayyum gasplarıyla yetinilmediğini; iradesini, geleceğini, varlığını tanımadıkları Kürt’ün ekonomik olarak da yoksul kalmasının istendiğini vurgulayan HEDEP Eşbaşkanı Bakırhan, şöyle devam etti: “İşsizliği, yoksulluğu bize reva görenler, bizi kimliğimizden, haklı davamızdan uzaklaştırmak istiyor. Kurdistan coğrafyası insansızlaşsın, davasına sahip çıkan kimse kalmasın istiyorlar. Sınır ticaretinin merkezi olan Van bugün Hakkari ile dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyor. Hemen yanı başımızda mazot varken, sınır varken, mazot buradan Ankara’ya İstanbul’a giderken mazotun en pahalısını biz kullanıyoruz. Buna ayrımcılık denilir, buna Kürt’ü terbiye etmek denilir. Önümüzdeki süreç zor bir süreç, büyük bedeller ödüyoruz. Bu politikalarının hayat bulmayacağını, bizleri yıldıramayacağını kanıtlayacağımız günlere güçlü hazırlanmamız gerekiyor. Herkesi ikna etmek zorundayız. Burası bir Kürt kentidir, burada yaşayanlar Kürt’tür. Bu insanların evi de partisi de HEDEP’tir. Bunu böyle bilerek bu bilinçle çalışmak zorundayız.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.