Kurdistanlıların sesi olmaya aday

Yurt Dışı Haberleri —

Ayşe Fehimli

Ayşe Fehimli

  • Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletinde 14 Mayıs’ta yapılacak yerel seçimlerde Sol Parti’den aday olan Ayşe Fehimli, “Meclis’te göçmenlerin ve Kurdistanlıların sesi olmak istiyorum” dedi.

M. ZAHİT EKİNCİ/KİEL

Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletinde 14 Mayıs Pazar günü belediye seçimleri gerçekleşecek. Ülkenin kuzeyinde, Danimarka sınırındaki eyalet, 2,8 milyonluk bir nüfusa sahip. Die Linke (Sol Parti) adaylarından Pazarcıklı Ayşe Fehimli, 3. sıra adayı. Üç çocuk annesi olan 66 yaşındaki Fehimli, 1977 yılından beri Almanya’da yaşıyor

Schleswig-Holstein eyaletinin başkenti Kiel’de yaşayan   Fehimli bir Kürt, Kızılbaş ve kadın olarak sürekli haksızlığa maruz kaldığını belirterek, buna karşı mücadelesini de uzun yılardır Sol Parti içerisinde devam ettirdiğini söyledi. Feminist ve ekolojik sistemin bir savunucusu olan Sol Parti’de olmayı tercih ettiğini belirten Fehimli, Kiel’de uzun yıllardır mültecilere destek çalışmalarında yer alıyor. Anne ve çocuk eğitimi, Kürtçe tercümanlık gibi birçok alanda çalışma yürüten Fehimli, Sol Parti’den belediye encümenliği de yaptı. Aynı zamanda sanatçı olan, rejisörlük yapan ve tiyatro oyunları yazan Fehimli’nin “Cesaret ve Umut” adlı bir şiir kitabı var.

Kiel’de yaşayan tüm mülteci ve Kurdistanlıların oyuna talip olan Fehimli, seçildiği takdirde yürüteceği öncelikli çalışmaları şöyle anlattı: “Her şeyden önce göçmenlerin ve halkımızın sorunlarını dile getirmeye çalışacağım. PKK yasağının kalkması, derneklere ve evlere düzenlenen haksız baskınlar ve kriminalizasyon politikalarının teşhiri için mücadele edeceğim. Bunun yanı sıra eşit işe eşit ücret, eğitim seviyesi düşük göçmen gençlere daha fazla imkan, sosyal evlerin çoğaltılması, federal iş ajansında insanlara yapılan ayrımcılığa karşı mücadele, çok çocuklu ailelere ücretsiz toplu taşıma ücreti, daha çok çocuk kreşi, meslek yerlerinin çoğaltılması konularında çalışma yürüteceğim.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.