Kürt doktorlardan Impuls Rojava

Yurt Dışı Haberleri —

Impuls Rojava

Impuls Rojava

  • Avrupa’daki Kürt doktorlar Türk devletinin Rojava’da yıktığı hastanelerin onarımı için Impuls Rojava kampanyası başlattı. Dr. Zeynep Binici-Çetinkaya, Dr. Eray Öztürk ve Dr. Dersim Dağdeviren öncülüğünde başlatılan kampanya yıl sonuna kadar sürecek. 

ARJÎN NUJÎN/SAARBRÜCKEN

Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye dönük gerçekleştirdiği saldırılarda hastaneler özellikle hedef alınıyor. 4 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarda Dêrik ve Kobone’deki Covid-19 hastaneleri yıkıldı. Avrupa’daki Kürt doktorlar ise hastanelerin onarılıp yeniden hizmet verebilmesi için yardım kampanyası başlattı. Kürt akademisyenler ağı KURD-AKAD’a bağlı Sağlık Kurulu’nda yer alan Dr. Zeynep Binici-Çetinkaya, Dr. Eray Öztürk ve gazetemizin de yazarı olan Dr. Dersim Dağdeviren öncülüğünde başlatılan “sağlıklı bir gelecek, güçlü ve özgür bir Rojava için Impuls Rojava” kampanyası 18 Ekim’de başladı. 

Bazı Kürt doktorlar da habersiz
Kampanyaya ilişkin gazetemize konuşan Dr. Zeynep Binici-Çetinkaya, Türk devletinin Rojava’daki enerji santrallerini, hastaneleri ve sağlık hizmeti veren kurumları hedef aldığını ve bu saldırılar sonucu çok büyük bir hasarın oluştuğunu belirtti. Kurd-Akad’a bağlı Avrupa Kürt Doktorları Komisyonu olarak bu zor günde Rojava’ya destek olmak için kampanya başlattıklarını belirten Binici-Çetinkaya, “Türk devleti, Rojava’da insanlığa karşı suç işliyor. Hastaneleri bombalıyor. Uluslararası hukuka göre suç olan, insanların yaşam alanları bombalanıyor. Ancak Türk devletinin işlediği bu suçları, Avrupa’daki meslektaşlarımız ve hatta bazı Kürt meslektaşlarımız bilmiyor” dedi. 

Türkiye suç işliyor
Türk devletinin özellikle sivil yerleşim alanlarını hedef aldığının altını çizen Binici-Çetinkaya, “Bu kampanyayla Türk devletinin insanlığa karşı işlediği suçları teşhir etmek, Avrupa’daki meslektaşlarımıza bunu anlatmak, kamuoyu oluşturarak Türk devletinin saldırılarının önüne geçilmesini amaçlıyoruz” dedi. 

Hastanelerin onarılması için
Heyva Sora a Kurdistan’ın Rojava için acil yardım çağrısı yaptığının altını çizen Binici-Çetinkaya, “İmpuls Rojava kampanyasıyla Heyva Sora a Kurdistan’ın ulaşamadığı meslektaşlarımıza ve batı kamuoyuna ulaşmayı amaçlıyoruz” dedi. Çetinkaya, toplanacak yardımların Rojava’da çalışmalarını sürdüren Heyva Sor a Kurd aracılığıyla hasar gören hastaların onarılması, ihtiyaç duyulan cihaz ve ilaçların temin edilmesi için gönderileceğini söyledi. 

Kürt doktorlar katılmalı
İmpuls Rojava kampanyasını, Almanya, İngiltere, Belçika ve Danimarka başta olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinde yaygınlaştıracaklarını belirten Binici-Çetinkaya, Kürt doktorlar aracılığıyla ulaşabildikleri her bölgede bu kampanyaya destek toplamak istediklerini belirtti. Avrupa’daki Kürt doktorları bu konuda sorumluluk almaya, kampanyaya destek vermeye çağıran Binici-Çetinkaya, “dayanışma içerisinde bulunmaları gerektiğini belirterek, “Bugün sadece Rojava üzerinde saldırılar yok, Mexmûr, Şengal başta olmak üzere aslında dört parça Kurdistan’a saldırılar var. Bu saldırıları durdurma ve açılan yaraları sarmanın yolu dayanışmadan geçiyor. Tüm Kürt halkını dayanışmaya davet ediyorum” dedi.  Saldırıların devam ettiği ve yıkımın büyüdüğünün altını çizen Binici-Çetinkaya, “Kampanya için bitiş tarihi belirlemedik. Yıl sonuna kadar devam edecektir, ihtiyaçlara göre daha da uzatılabilir” diye ekledi. 

Rojava yardımınızı bekliyor
Impuls Rojava kampanyasına yardımlar aşağıdaki hesap numarası üzerinden yapılabilir:

Kurdistanhilfe e.V.
Hamburger Sparkasse
IBAN: DE 40 2005 0550 1049 2227 04 
BIC: HASPDEHHXXX
Verwendungszweck: Impuls Rojava

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.