Stockholm'da 8 Mart etkinliği

Yurt Dışı Haberleri —

  • Avrupa’da yaşayan Kürt kadınlar yaklaşan 8 Mart ile aktivitelerini artırdı. İsveç’in başkenti Stockholm’de “Jin Jiyan Azadî ile Kadın Devrimine Yürüyoruz” şiarı ile bir araya gelen kadınlar Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

İsveç’in başkenti Stockholm’da Amara Kadın Meclisi’nin organizasyonu ile gerçekleşen bu yılki 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü coşkulu bir kutlama ile karşılandı. “Jin Jiyan Azadî ile Kadın Devrimine Yürüyoruz” şiarı gerçekleştirilen gece, Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı. Kadın gecesinin açılış konuşmasını Sara Çatı Örgütü adına Ayşe Didar yaptı. Didar, “8 Mart'ı savaşın ve kadın katliamlarının gölgesinde ve bu gölgeye karşı güneş gibi yükselen kadın mücadelesiyle karşılıyoruz. Kadınları ve halkları karanlık bir kış gibi kuşatıp boğmaya çalışan erkek egemen zihniyet ve sisteme karşı kadınlar, baharın müjdecisi olarak umut veriyor ve hayata kendi rengini veriyor” dedi.

İşkenceye kadınlar son verecek

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürütülen hamlenin Kürt kadınları için önemine değinen Ayşe Didar, “Önder Apo’nun özgürlüğü biz kadınların da özgürlüğüdür. Önder Apo’ya Özgürlük, Kürt Sorununun Siyasi Çözümü' hamlesine özellikle biz kadınların öncülük etmeli ve başarı için tüm gücümüzü seferber etmeliyiz. O yüzden biz kadınlar diyoruz ki; Önder Apo'nun özgürlüğü kadınların özgürlüğüdür! Kadınların öncülüğündeki mücadelemiz 25 yıllık işkence sistemine son verecektir.”

Gecede sanatçılar Girin Kasırga, Aslı Yalçınkaya, Yarsan Kadın grubu ve Evin Akbaş sahne aldı. Menice Yiğit ise şehit anaları için yazdığı şirini okudu. Amed yöresinin değişik oyunlarını sergileyen Teşi Govend ekibinin yoğun bir ilgi gördüğü coşkulu kutlama, halaylar ve sloganlarla son buldu. STOCKHOLM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.