Kürt renkleri diye tabelası boyandı

  • Kızılay’da Somalili bir esnafa ait Saab isimli restoranın tabelası, sarı-kırmızı-yeşil ağırlıklı olduğu için “renkleri terörü çağrıştırdığı” gerekçesiyle polis tarafından zorla beyaza boyatıldı.

Ankara’da polisin Kızılay’daki Somalili işletmecilere yönelik baskıları devam ediyor. Saab isimli restoranın yeni renkli tabelası, Kürt renklerini de suç olarak kabul eden Türk polisi tarafından “terörü çağrıştırdığı”, “rahatsız edici olduğu” iddiasıyla zorla beyaza boyatıldı. Önce tabeladaki sarı, kırmızı, yeşil renklerin üstünü ‘terörü çağrıştırdığı’ için boyatan polis, ismin tabelada kalmasına izin vermişti. Tabela, gecenin karanlığında tümüyle beyaza boyandı.

İşletmenin sahibi Mohamed I. Abdullahı ise Türkiye’de yasal olarak gerekli belgeleri alarak hizmet verdiklerini belirterek, daha önceki tabelalarını beğenmeyen polisin, yeni tabelayı da beğenmediğini söyledi. Eski ve yeni tabelaları paylaşan Abdullahı, “Hiçbir hukuki dayanağı yok. Biz bunu 9 aydır yaşıyoruz, bizim dışındaki diğer Somaliler ve Çankaya’da işyeri olanların hepsi polisin eliyle iflasa sürüklendi” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.