Kürtçe için yol haritası

Kültür/Sanat Haberleri —

Kürt Araştırmaları Derneği

Kürt Araştırmaları Derneği

  • İstanbul’da faaliyet yürüten Kürt Araştırmaları Derneği (Komeleya Lêkolînên Kurdî), 3 Aralık’ta kongresini gerçekleştirecek. 

4’üncü Olağan Kongre ile derneğin yeni dönem eşbaşkanları ve yönetimcileri seçilecek. Eşbaşkan Remziye Alparslan, kongrede yeni yönetimle birlikte Kürtçeye dair yol haritasının da belirleneceğini söyledi. 

Yeni döneme güçlü bir yönetimle girmeyi hedeflediklerini dile getiren Alparslan, kongrelerinin bu anlamıyla önemli olduğunu vurguladı. Yeni dönemde Kürt dilinin gelişimi ve öğrenimi için dijital alana yoğunluk vereceklerini belirten Alparslan, “Bu çalışmalar biraz zaman alabilir. Ama bu alanda ilerlemeye çalışacağız. Daha iyi bir merhaleye ulaşacağız. Yani dijitalleşerek, kendimizi güncelleyeceğiz” diye belirtti.

Kürt halkına, siyasi parti ve kurumlara çağrıda bulunan Alparslan, “Yeni dönemde ne kadar güçlenirsek, dile yönelik çalışmalarımızda güçlenecektir ve sesimiz o kadar yüksek çıkacaktır. Halkımızın, kurumlarımızın katılımları kongreye güç verecektir. Bu aynı zamanda mücadeleyi de yükseltecektir” diye belirtti. İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.