Kürtçe şarkıya üç yıl hapis

❏

  • HDP kongresine giden araçta söylenen Kürtçe şarkıları sosyal medya hesabından canlı olarak paylaştığı için üç yıl hapis cezası verilen K.İ., tutuklandı. 

 

Hatay’ın Dörtyol ilçesinden Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 22 Şubat’ta Ankara’da gerçekleştirdiği büyük kongresine giderken, araçta söylenen şarkıları sosyal medya hesabından canlı olarak paylaşan K.İ. hakkında soruşturma açıldı. "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla başlatılan soruşturmanın iddianamesi, Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. K.İ., hakkında açılan dava kapsamında talimatla 15 Mart’ta Dörtyol 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne ifade verdi. 23 Eylül'de görülen karar duruşmasında K.İ. hakkında "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla iki yıl ceza verildi. Mahkeme, söz konusu iddianın “basın ve yayın yolu ile işlendiği” iddiasıyla cezayı üç yıla çıkardı. 

Mahkemenin gerekçeli kararında, K.İ.'nin sosyal medya hesabı üzerinden canlı yayınla "Örgüte müzahir şarkı ve marşları paylaştığı” iddia edildi. Kararda, "Sanığın paylaşımları eğlence amaçlı yaptığı şeklindeki savunmalarına itibar edilmeyerek eylemin işleniş şekli, yeri ve zamanı, sanığın kastının yoğunluğu ve sanığın bizzat canlı yayın açarak propaganda yapmakla kalmayıp bir de yaptığı canlı yayını profilinde kaydederek herkese açık olan hesabında sürekli olarak izlenebilir halde tutmasının” dikkate alındığı kaydedildi. 

K.İ., hakkında verilen hapis cezasının onanması üzerine 31 Ekim'de gözaltına alınarak, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.   HATAY

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.