Kürtler Cenevre'de BM'ye sırt döndü

Yurt Dışı Haberleri —

Cenevre'de protesto

Cenevre'de protesto

  • Avrupa kentlerinde "Özgürlüğü Sağlama" hamlesi kapsamında düzenlenen eylemler devam ediyor. Cenevre'de BM Ofisi'ne sırtlarını dönen Kürtler; Berlin, Darmstadt, Stuttgart ve Marsilya'da tecride karşı eylemdeydi.

 

İsviçre'nin Cenevre kentinde Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önündeki oturma eylemi yeniden başladı. Kürdistanlıların 25 Ocak'ta startını verdikleri oturma eylemine koronavirüs salgını nedeniyle ara verilmişti. Eylem her Çarşamba yeniden düzenlenecek.

Bu hafta BM Ofisi önünde kurdukları direniş çadırında bir araya gelen Kürdistanlılar burada bir miting düzenledi. Sırtlarını BM'ye dönen eylemciler, bu sembolik eylemle Kürt halkının haklı talepleri karşındaki suskunluğuna karşı BM'ye tepki gösterdi.

Öte yandan BM Genel Sekreterliğine gönderilen mektupların Çarşamba günü itibariyle 10 bin sınırına ulaştığını belirten CDK Cenevre Eşbaşkanı Salih Sağlam, sonuç alınıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

Berlin’de tecrit protestosu

TEKOJIN ve TCŞ aktivistleri, Almanya'nın başkenti Berlin’de Federal Parlamento önünde her Çarşamba günü düzenlenen eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük istedi.

Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecride ilişkin bir açıklamanın okunduğu eylemde bildiriler de dağıtıldı.

Gençler ayrıca tecride ve Öcalan’a özgürlük kampanyasına ilişkin hazırladıkları bir dosyayı Alman Federal Parlamentosuna verdi. Eylem, “Biji Serok Apo” sloganları ile sona erdi.

Darmstadt’ta BM’ye mektup gönderildi

Öcalan’ın özgürlüğü için BM'yi göreve çağıran mektuplar Avrupa’dan gönderilmeye devam ediyor. Almanya’nın Darmstadt ve Dieburg kentlerinde DKTM ile Kadın İnisiyatifi BM’ye mektup gönderdi.

Stuttgart’ta gençlerden eylem

TCŞ ve TEKOJIN aktivisti gençler, Almanya’nın Stuttgart kentinde düzenledikleri bir eylem ile Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto etti. Meşaleler eşliğinde Öcalan’ın posterleri ile yürüyüşe geçen gençler sık sık "Bijî Serok Apo” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganları attı.

Marsilya'da Şengal için eylemde

Irak hükümetinin Şengal’e yönelik tehditlerine karşı Devrimci Gençlik Hareketi aktivisti gençler, Fransa'nın Marsilya kentinde bir yürüyüş gerçekleştirdi. Öcalan’ın posterleri ve PKK bayraklarıyla düzenlenen yürüyüşte gençler sık sık Kürtçe ve Fransızca, ‘Bijî berxwedana Şengalê’, ‘Bijî Serok Apo’ ve ‘Liberte pour Ocalan’ sloganlarını attı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.