Kürtler hafta boyunca eylemde

Yurt Dışı Haberleri —

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü sağlamak amacıyla Almanya’nın Stuttgart, Frankfurt, Düsseldorf ve Fransa’nın başkenti Paris ve Marsilya kentlerinde düzenlenen çadır ve oturma eylemleri devam ediyor.

 

DÜSSELDORF

Almanya’nın Düsseldorf kentinde FED-MED öncülüğünde Pazartesi günü başlatılan oturma eylemi bugün TEV ÇAND sanatçılarının katılımıyla sürdü. Etkinlikte Besime Konca kadın özgürlük mücadelesine ilişkin seminer verdi. KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç ise, demokratik konfederalizmin boyutları üzerine sunumda bulundu. TEV ÇAND sanatçıları stranlarıyla eyleme renk kattı. 

STUTTGART

Stuttgart’ta Kobanê Meydanı’nda Pazartesi günü başlayan çadır eyleminin bugünkü etabında Meryem Kadın İnisiyatifi Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Birleşmiş Milletleri (BM) göreve çağıran mektup gönderdi.

FRANKFURT

Frankfurt Hauptwache’de Salı günü başlayan çadır eylemi 5 gün sürecek. Eylemin amacına ilişkin yapılan açıklamada “Öcalan’ın özgürlüğüne kadar eylemlerimiz sürecek” denildi. Oturma eylemi; Frankfurt, Giessen, Mannheim, Mainz, Darmstadt ve Saarbrücken’in meclis bileşenleri tarafından yürütülüyor.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te Nöbet eylemi Fransa Parlamentosu önünde yürütülüyor. Pazartesi günü başlayan eylemde, Öcalan’ın özgürlüğü için BM Genel Sekreterliği’ne gönderilmek üzere başlatılan kampanya çerçevesinde imza toplandı. Eylem boyunca Öcalan’a yönelik komplo ve mutlak tecride ilişkin bilgilendirme yapıldı, Demokratik Ulus ve Demokratik Konfederalizm kitapları dağıtıldı.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentindeki oturma eyleminde TCŞ aktivistleri bildiri dağıttı, Arin Mirkan Kadın Meclisi de imza topladı. Bildirilerin okunduğu ve marşların dinletildiği eylem boyunca “Önderlik Kütüphanesi” tanıtımı da yapılarak kitaplar dağıtıldı.

 

Önderlik Kütüphanesi yollarda

Almanya’nın Saarbrücken kentinde Pazartesi günü başlayan gezici Önderlik Kütüphanesi’nin Salı günkü adresi Mannheim kenti oldu. Mannheim Alte Feuerwache’de bir araya gelen Kürdistanlılar ve Alman dostları Öcalan’ın paradigmasını anlatan önemli eserlerinin yer aldığı bir stand açtı. Öcalan’ın Türkçe, Kürtçe, Almanca ve İngilizce’ye çevrilen savunmaları, Hamburg’da Öcalan için yapılan konferansta yapılan konuşmaların derlemelerini içeren kitaplar büyük ilgi gördü. Ayrıca, standa Öcalan’ın Demokratik Konfederalizmi tezini anlatan broşürler ve Jineoloji kitabının Almanca çevirisi ilgi gören kitaplar arasındaydı.

Eyleme ilişkin gazetemize konuşan Rojava ile Dayanışma Komitesi ve Mannheim Die Linke yönetiminden Roland Schulzter, "Öcalan fikirleri tüm insanların aynı haklara sahip olmasını savunuyor. Bu Ortadoğu için emsalsiz ve aynı zamanda farklı insanlara ilham olan dünyevi bir düşünce. Biz bu eylem ile  ‘Öcalan’ın kitaplarını size getiriyoruz, buyurun Öcalan’ın fikirleri ile tanışın’ diyoruz” diye belirtti.

Gezici Önderlik Kütüphanesinin bugünkü durağı Darmstadt ve Aschaffenburg oldu.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.