Kürtlerden tecride karşı eylem serisi

Yurt Dışı Haberleri —

  • Avrupa kentlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen eylemler kesintisiz devam ediyor. Birçok merkezde düzenlenen oturma eylemleri sürerken, diğer yandan Özgürlük Kütüphanesi ve BM’ye gönderilen mektuplarla tecrit gündeme taşınıyor.

 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Kürdistanlılar ve dostlarının Avrupa kentlerinde düzenlediği eylemler bu hafta da devam etti. Oturma eylemleri bir haftasını doldurmak üzere, çadır eylemleri sürüyor. Öcalan’a yönelik tecrit Birleşmiş Milletler’e (BM) gönderilen mektuplarla gündemleştirilirken, Özgürlük Kütüphanesi’nin Öcalan’ın fikirlerini tanıtma çalışmaları devam ediyor.

 

FRANKFURT

Almanya'nın Frankfurt kentinde FCKD-KAWA meclis bileşenlerinin Pazartesi günü başlattığı, "Önder Apo'ya Özgürlük" eylemi Frankfurt  Hauptwache’de devam ediyor.

Oturma eyleminin ilk gününü, Frankfurt, Giessen, Mannheim, Mainz, Darmstadt ve Saarbrücken meclis bileşenleri yürüttü. Eylemi 4.gününde, genç kadın bileşenleri devraldı. Eylem yarın eyalet çapında bir miting ile sonlandırılacak.

DÜSSELDORF

Pazartesi günü başlayan oturma eylemi bugün Cornaliusplatz’da devam etti. Eylemin bugünkü etabına Dortmund ve Bonn’da yaşayan Kürdistanlılar katıldı. Ayrıca ADKH ve MLKP üyeleri de eyleme destek verdi. Eylemde Öcalan’ın düşüncelerinden oluşan derlemeler okundu, Almanca broşürler dağıtıldı. Eylemde yapılan konuşmalarla tecrite dikkat çekildi, HDP eski Milletvekili Tuba Hezer ise bir seminer verdi.  

Kültürel program bölümünde ise TEV-ÇAND sanatçıları Roni Erez ve Narinxan stranlarıyla eyleme renk kattı. 

STUTTGART

Kobanê Meydanı’nda 22 Şubat’ta başlayan eylemi bugün Freiburg Halk Meclisi üyelerinin de aralarında bulunduğu 30 kişilik bir grup devraldı.Öcalan’ın kitaplarının dağıtıldığı eylemde bilgilendirme de yapılıyor.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te Fransız Parlamentosu önünde sürdürülen nöbet eylemi bugün 4’üncü gününe girdi. Eylemi Evry Meclisi devralırken, Öcalan’ın düşüncelerini aktaran Fransızca bildiriler dağıtıldı. Oturma eylemi boyunca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için BM’yi göreve çağıran mektuplar için imzalar da toplandı.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde “Özgürlüğü sağlama zamanı” hamlesi kapsamında Pazartesi günü başlatılan nöbet eylemi sürüyor. Vieux-Port Meydanı’nda süren oturma eylemine Bordeaux, Montpellier, Marsilya, Toulouse ve Draguignan’dan Kürdistanlılar katılıyor.

 

Mektup ve Kütüphane eylemleri sürüyor

Öcalan’a Özgürlük eylemleri kapsamında Almanya’nın Bielefeld, Stuttgart ve Duisburg kentlerinde BM’ye mektup gönderildi. Nürnberg’deki çadır eylemi ise ikinci gününü geride bıraktı.  Eylemde Öcalan’ın özgürlüğü için BM’ye gönderilmek üzere başlatılan kampanya çerçevesinde imzalar toplandı.

“Önderlik Kütüphanesi” ise Almanya turuna devam ediyor. Eylemin bugünkü durağı Rüsselsheim, Wiesbaden ve Mainz kentleriydi. Tur kapsamında kitap ve bilgilendirme standı açıldı.

HABER MERKEZİ

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.