Leyla’nın gözlerinden öpüyorum

Kadın Haberleri —

Gulîstan Yusif

Gulîstan Yusif

  • Rojavalı PKK gerillası Leyla Yusif, Erzurum H Tipi Cezaevi’nde açlık grevinde ve ailesiyle görüşmesine izin verilmiyor. Annesi Gulîstan Yusif, kızının eylemiyle gurur duyduğunu belirterek, “Halkımız Önderliğe ve zindanlardaki eylemcilere sahip çıkmalıdır. Onlar bizim umudumuzdur” dedi.

Özgürlük tutsakları, 10 Ekim 2023’te dünya çapında 74 merkezde “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” sloganıyla başlatılan hamle kapsamında, 27 Kasım 2023’te Bakurê Kurdistan ve Türkiye zindanlarında dönüşümlü açlık grevine başladı. Açlık grevi 126’ncı gününde devam ediyor.

Bu zindanlarda direnişini sürdüren Rojavalı tutsaklar da bulunuyor. Qamişlolu Leyla Yusif da Erzurum H Tipi Cezaevi’nde direniş zincirinin haklarından biri. PKK gerillası Leyla Yusif (27), işgalci Türk ordusuyla girdiği bir çatışmada kimyasal silahların kullanılması sonucu bilincini kaybetti ve esir alındı. Esir alındıktan sonra ağır işkenceye maruz kaldı, 2 yıl boyunca tek kişilik hücrede tutuldu.

Ailesiyle telefon konuşmasına tam 3 yıldır izin verilmiyor. Şimdiye kadar sadece Avrupa’da olan kız kardeşiyle konuşabiliyor. 2 ay önce yaptığı son telefon konuşmasında arkadaşlarıyla açık grevinde olduklarını belirterek şu mesajı iletti: “6 gündür açlık grevindeyim. Her zamankinden daha iyiyiz. Umudumuz büyüktür, önümüz açıktır; siz de güçlü olun.”

Direnişleri güç veriyor

Leyla’nı annesi Gulîstan Yusif, ANHA’ya kızının eylemiyle gurur duyduğunu belirterek, “Tüm siyasi tutukluları gözlerinden öpüyorum, başarılar diliyorum” dedi.

Kızının Kürt halkı ve davası için esir alındığını söyleyen Gulîstan Yusif, “Onun ve arkadaşlarının dört duvar arasındaki direnişleri kutsaldır. Bu direnişleri bizi de güçlendiriyor. Tüm halkımız Önderliğe ve zindanlardaki eylemcilere sahip çıkmalıdır. Onlar bizim umudumuzdur. Onların yanında olmalıyız ve davalarına sahip çıkmalıyız” diye konuştu. QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.