Libya’dan Rubarok’a çete transferi

.

.

  • Türkiye, Libya’dan çektiği 560 çete elemanını, Medya Savunma Alanları’ndaki saldırılara dahil etmek için Hakkari’nin Derecik (Rubarok) ilçesine getirdi.

Türk ordusunun Zap, Avaşîn ve Metîna bölgelerine yönelik 23 Nisan’ı 24 Niusan’a bağlayan gece başlattığı işgal saldırıları devam ediyor. Sürekli takviye yapan Türk ordusu, istediği gibi ilerleyemiyor ve kayıpları artıyor. 
Son olarak korucuların zorla gönderildiği savaş sahasına, yine Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) adı verilen çetenin mensupları takviye edildi. MA’dan Erdoğan Altan’ın edindiği bilgilere göre; Türkiye’nin Libya’dan çektiği 560 kişilik ÖSO grubu, saldırılara dahil edilmek üzere Hakkari’nin Derecik ilçesinde bulunan askeri birliğe yerleştirildi. Daha önce yaklaşık bin ÖSO mensubu Bamernî’de bulunan Türk üssüne yerleştirilmişti.

 

Yaralı esire işkence

Kulp’ta 13 Mayıs'ta başlatılan askeri saldırı sırasında yaralı olarak esir düşen HPG’liye işkence yapıldı.
Amed’in Kulp ilçesine bağlı Eskar Mahallesi kırsalına yönelik 13 Mayıs’ta başlatılan askeri saldırı sona erdi. Ancak bölgede İHA ve SİHA ile askeri helikopter hareketliliğinin dün sabah saatlerinden itibaren tekrar başladığı bildirildi. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre; 18 Mayıs akşamında Dorşin Dağı eteklerinin bombalanması sonucu çıkan orman yangını devam ediyor, yangına müdahale edilmesine izin verilmiyor.
Dorşin ve Sarawan Dağları arasında bulunan vadide, özel birlikler konumlandı, saldırı  fiili olarak sürüyor. Eskar Mahallesi’nde bulunan evlere baskın düzenlendi, üç evin kapısı kırıldı. Evlerine baskın düzenlenen yurttaşlar, köylerini terk edip Kulp’a yerleşti.
7 gün boyunca bir HPG’li şehit oldu, bir HPG’li ise yaralı esir düştü. öğrenildi. Kolundan yaralanan HPG’liye işkence yapıldı. Kulp Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı HPG'li, daha sonra Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. 

Ateşin çocukları her yerde

Ateşin Çocukları İnisiyatifi, Türkiye’nin her yerinde eylemlerine devam ediyor. 
“Kürdistan’ı dağ-taş bombalayan, şehirlerini yıkan zindanlara dolduran AKP-MHP’nin her üyesi bunun sorumlusudur ve hesap verecektir” diye uyaran İnisiyatif, dünkü açıklamasında turizm ve ekonomiyi hedeflemeye devam edeceklerini belirtti.
İnisiyatif, 7 kentte çok sayıda iş yerini yaktıklarını duyurdu. Ayrıntılar şöyle;
* 20 Mayıs’ta Zonguldak’ta Kilimli merkezi çarşıda bulunan AKP ve MHP’lilere ait 9 iş yeri yakıldı.
* Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesinde Yakıt Üretim Tesisi ateşe verildi.
* Osmaniye’de MHP’li faşist şahsa ait 1 araç ateşe verildi.
* 19 Mayıs’ta Bursa’nın İznik ilçesinde Akp’li Ayhan Sargın’a ait bir zeytinyağı fabrikası ve bir işyeri yakıldı.
* İstanbul Tuzla’da AKP’lilere ait Dab lojistik firması ateşe verildi.
* Denizli’nin Honaz ilçesinde MHP’lilere ait iplik fabrikası yakıldı.
* Bursa Osmangazi’de Kürt düşmanlarına ait bir Geri Dönüşüm Tesisi yakıldı.
* Karabük’te AKP’li Fatih A.’ya ait 38 BE 205 plakalı araç yakıldı.

Mardin’de polis aracı yakıldı

HBDH, Mardin'de Türk polisinin aracına sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Kürdistan Komitesi, şehit Sinan Dersim anısına başlattığı Devrimci İntikam Hamlesi kapsamında eylemlerini sürdürüyor. Komite tarafından yapılan yazılı açıklamada, "21 Mayıs gece sularında Mardin 13 Mart Mahallesi'nde ikamet eden faşist polis memuru Ufuk Kartal adlı unsurun şahsi aracına yönelik sabotaj eylem gerçekleştirilmiştir. Eylem sonucunda araba tümden imha olurken, faşist polis sömürgeci güçlerin denetiminde alandan uzaklaştırılmıştır" denildi.

 

Misilleme Timi’nden eylemler

YPS Şehit Xemgin Roj Misilleme Timi, “Dem Dema Azadiyê ye” hamlesi kapsamında bir dizi eylem yaptı.
Açıklamada, şu bilgiler verildi:
 * Şırnak’ın Bahçelievler Mahallesi’nde TEM’de görevli bir polise ait araç, 9 Mayıs gece saat 03.00’da molotoflarla vuruldu. Polis aracı kullanılamaz hale geldi.
* 10 Nisan günü saat 21.24’te Amed’in Kayapınar ilçesi Gaziler Caddesi üzerinde seyir halinde olan MHP İl başkan yardımcıları Şevket Toprak ve Ekrem Zazaoğlu’nun içinde bulunduğu araç ferdi silahlarla vuruldu. Araç darbelendi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.