Ma te kes kuşt Kobanê’de

Kültür/Sanat Haberleri —

“Ma te kes kuşt” adlı oyun

“Ma te kes kuşt” adlı oyun

  • YPJ savaşçısı Arin Mirkan'ın şehadetinin 8’inci ölüm yıl dönümü nedeniyle  “Burada umutlar var, bu umutlar sunulmalı” sloganıyla başlayan Arîn Bisk û Zilfên Aştiyê Festivali devam ediyor. Festivale Rimêlan kentinden katılan Hêvî Tiyatro Topluluğu, “Ma te kes kuşt”  adlı oyunu sergiledi.

YPJ savaşçısı Arin Mirkan'ın şehadetinin 8’inci ölüm yıl dönümü nedeniyle  “Burada umutlar var, bu umutlar sunulmalı” sloganıyla başlayan Arîn Bisk û Zilfên Aştiyê Festivali devam ediyor. Festivale Rimêlan kentinden katılan Hêvî Tiyatro Topluluğu, “Ma te kes kuşt”  adlı oyunu sergiledi.

Hêvî Tiyatro Topluluğu oyuncusu Rûken Hejar Omer, festivale ilk defa katıldıklarını belirterek, “İlk olarak hem bu festivale hem de Kobanê’ye geliyorum. O yüzden farklı duygular içerisindeyim. Oyun yaşlı bir kadın ve genç bir erkek arasında geçiyor. Genç yaşında birçok kötülüğe bulaşmış yaşlı bir kadını canlandırdım” dedi.

Heleb’teki Cemîl Horo Merkezi’nde oyunculuk yapan Saya Osman ise bu yıl festival içeriğinin çok zengin olduğunu belirtti. Osman, "Bu festivale ikinci katılımımız, oynumuzu seyirciyle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. Hêvi grubunun sunduğu tiyatro çok anlamlıydı ve önemli bir mesajı vardı. Bu yıl festivalin içeriği çok daha zengin” dedi.

Festival dün Reqa’da "Di koma gemarê de" adlı oyunla devam etti. JİNHA/KOBANÊ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.