Macron hakkında UCM'ye başvuru

Dünya Haberleri —

.

.

  • Kuzey-Doğu Suriye kamplarındaki DAİŞ üyesi Fransa vatandaşlarını ülkesinde yargılamayı kabul etmeyen Cumhurbaşkanı Macron hakkında luslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) başvuru yapıldı. 

 

Bir grup avukat ve akademisyen, Kuzey-Doğu Suriye’de kamplarda bulunan DAİŞ’li Fransa vatandaşlarını almayan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hakkında UCM’ye başvuru yaptı. Liberation gazetesinde yer alan habere göre 50 sayfadan oluşan başvuru dosyası avukatlar Marie Dosé, Ludovic Rivière ve Gérard Tcholakian ile akademisyenler Camille Cressent ve Augustine Atry tarafından hazırlandı.

Dosya hakkında bilgi veren Avukat Marie Dosé, Macron'un savaş suçu işlediğini belirterek, “Macron, Cumhurbaşkanı ve silahlı kuvvetlerin başı olarak, bu Fransız çocukları ve annelerini getirmeyi tercih etmiyor, oysa Rojava makamları açık bir şekilde bu çağrıda bulunuyor. Belçika ve Finlandiya’nın yakın zamanda bu yönlü kararlarının, Macron’un kararını esnetebileceğini düşünüyorduk. Ama Macron, bu çocukların tutuklu kalması ve bu Fransız kadınların yargılanmasını engellemekte ısrar ediyor” dedi.

Macron, kamplarda tutulan DAİŞ’li kadınlar ile çocuklarını 2019 yılından beri geri almayı ve adalet önüne çıkarmayı reddediyor.

 PARİS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.