Macron ‘zorunlu’ dedi, halk aşıya koştu

Dünya Haberleri —

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron / foto: AFP

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron / foto: AFP

  • Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, kamuya açık açık mekanlara girişte aşı sertifikası zorunluluğu getirileceğini açıklaması ardından halk aşı randevusuna akın etti.

 

Koronavirüsün Delta varyantı nedeniyle vaka sayısının yeniden yükselişe geçmesi nedeniyle bir dizi önlem serisi açıklayan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, kısıtlamaların aşı sertifikası olmayanlar için geçerli olacağını duyurdu. Buna göre; restoran, bar, kafe, sinema, hastane, tren, uçak ve otobüs seferleri, alışveriş merkezi gibi yerler aşılananlara açık, aşılanmayanlara kapalı olacak. Macon, “Denklem basit. Ne kadar çok aşı olursak, virüsün yayılmasını o denli sınırlarız. Virüsün diğer mutasyonlarından da o denli korunabiliriz” diye konuştu. Macron yaz ayı sürecince tüm Fransızları aşı olmaya çağırdı, aşılanmanın sonbahar mevsimine güvenli geçişi birlikte getireceğini kaydetti. Koronavirüs ile mücadelede alınan yeni kararlara göre  15 Eylül'den sonra sağlık çalışanlarına aşı zorunlu olacak. Bugüne kadar ücretsiz olan PCR testleri ise sonbahardan sonra devlet tarafından ödenmeyecek.

Macron’un açıklamaları ardından Fransızlar aşı randevusu almak için kolları sıvadı. Randevunun alındığı  "Doctolib" sitesine dakikada 20 bin kişi girerek randevu aldı.

Pandeminin başlangıcından bugüne kadar Fransa’da 5.8 milyondan fazla kişi koronavirüse yakalandı, 111 bin kişi ise hayatını kaybetti.

PARİS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.