Mainz ve Berlin’de halk toplantıları

Yurt Dışı Haberleri —

Berlin halk toplantısı

Berlin halk toplantısı

  • KCDK-E Eşbaşkanı Engin Sever Köln yürüyüşüne çağırarak "Arkadaşımızı, komşumuzu, tanıdığımızı herkesi seferber etmeliyiz. Önderliğimiz etrafında kenetlenerek alanları doldurulmalıyız" dedi.

17 Şubat’ta gerçekleşecek olan Köln yürüyüş ve mitingi için Almanya’nın Mainz ve Berlin kentlerinde halk toplantıları düzenlendi. Almanya’nın başkenti Berlin’de KNK Dışilişkiler Sözcüsü Nilüfer Koç ve KCDK-E Eşbaşkanı Engin Sever’in katılımıyla halk toplantısı gerçekleşti. Dest Dan Kadın Meclisi ve Özgür Kurdistanlılar Meclisi (Nav Berlin) organizesiyle Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen toplantıya ilgi yüksekti. Nilüfer Koç, başlatılan 'Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm' hamlesine değinerek, “Dünyanın dört bir yanında yapılan açıklamalar ile Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün zamanının geldiği mesajı veriliyor. Başlatılan hamlede Kürt dostları ve Kürtler aktif yerini almalıdır. Önderliğinin etrafında kenetlenen halkların Kürt sorununun çözümünde de rolü olacaktır” dedi.

Berlin 99’da 4 şehit verdi

KCDK-E Eşbaşkanı Engin Sever ise, 1999 yılında Kürt halkının her alanda büyük direniş sergilerken zorluklar da yaşadığına işaret ederek, “Bu alanlardan biri olan Berlin’de 4 arkadaş şehit oldu. Şehitlerimiz şahsında tüm Kurdistan şehitlerini anıyoruz. 25 yıl içerisinde büyük direnişler, kahramanlıklar sergilendi” dedi.

Son olarak Engin Sever 17 Şubat’ta Köln’de yapılacak yürüyüşe herkesi katılmaya çağırarak, “Arkadaşımızı, komşumuzu, tanıdığımızı herkesi seferber etmeliyiz. Önderliğimiz etrafında kenetlenerek alanları doldurulmalıyız” dedi.

Hedefleri tasfiye ve imhaydı

Mainz’daki halk toplantısının konusu 'Türkiye’de seçim süreci ve Ortadoğu krizin çözümlenmesi’ydi. Konuşmacı olarak eski dönem HDP Milletvekili Nursel Aydoğan’ın hazır bulunduğu toplantıya, Mainz, Rüsselsheim, Wiesbaden ve çevre kentlerinden Kürtler katıldı. Aydoğan, konuşmasında dünden bugüne Türk devletinin ve onun ittifak güçlerinin Kürt halkı üzerinden oynadıkları komplo oyunlarını değerlendirerek tüm bu oyunlara rağmen Kürt halkının kararlı, inançlı ve değerlerine bağlı, örgütlü bir halk olduğunu vurguladı.

Aydoğan, 1998 yılından bu yana başta ABD olmak üzere uluslararası güçlerin Ortadoğu’da yeni dünya düzeni adı altında bir düzeni oturtmak istedikleri ve bunun için hedefinin Kürt ve Türk halklarının Sayın Öcalan’ın deyimi ile komplo sürecinde “birbirlerine boğazlatmak” olduğunu söyledi. Bunun komplonun birinci hedefi olduğunu hatırlatan Aydoğan ikinci hedefin ise “başı gövdeden ayırmak” hedefi ile bir önderlik hareketi olan PKK’yi tasfiye ve böylece imha etmek olduğunu aktardı.

Aydoğan, işgalci ve komplocu güçlerin bu hedeflerine ulaşamadıklarını ve dün olduğu gibi bugün de PKK’nin güçlü ve kararlı bir şekilde ayakta olduğunu vurguladı. Buna örnek olarak da bugün başta Avrupa olmak üzere dünya genelinde enternasyonal grupların, farklı halklardan insanların, bilim insanlarının, aydınların ve gençlerin bu mücadeleyi sahip çıkmalarını gösterdi. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.