Mardin’de tutuklama Van’da 13 gözaltı

  • Mardin’de “Örgüt üyeliği” iddiasıyla yargılandıkları davada, haklarında verilen hapis cezaları onanan üç kişi tutuklandı. Van’ın İpekyolu ilçesinde yapılan ev baskınlarında, 13 kişi gözaltına alındı.

Mardin’in Derik ilçesinde 2016’daki sokağa çıkma yasakları sırasında tutuklanan ve daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Mevlüde Ökmen, Naci Arslan ve Davut Tekin hakkında “Örgüt üyeliği” iddiasıyla verilen 7 yıl 6’şar ay hapis cezası, Yargıtay tarafından onandı. Cezaları onanan üç isim, evlerinden gözaltına alınarak, getirildikleri Mardin Adliyesi’nde karar yüzlerine okundu. Ökmen, Arslan ve Tekin, tutuklanarak, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. 

Van’da ise dün sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında, 13 kişi gözaltına alındı. Evine baskın yapılan Barış Anneleri Meclisi üyesi Türkan Işık, Gıyasettin Çevirel, Metin Duman, Gülcan Adar, Dilber Işık, İsmail Kaval, Hekim Cindioğlu, Muhsin Duman, Abdurrahman Dik, Gürgin Kara, Nafia Öztunç, Hazal Öztunç ve Salih Kırat, gözaltına alınarak Van Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.  MARDİN/VAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.