Mars’ta 9 mağara bulundu

Toplum/Yaşam Haberleri —

Mars

Mars

  • Mars görevlerinde, astronotların içinde barınabileceği 9 mağara tespit edildi. Bilim insanları, gelecekteki mürettebatlı operasyonlarda; bu çukurların hayati rol oynayabileceğini kaydediyor.

Mars görevlerinde, astronotların içinde barınabileceği 9 mağara tespit edildi. Bilim insanları, gelecekteki mürettebatlı operasyonlarda; bu çukurların hayati rol oynayabileceğini kaydediyor.

Mars’ın gizemlerinin aydınlatılması ve Kızıl Gezegen’in Dünya halkının bir sonraki olası durağı olabilmesi için çalışmalar sürüyor. Kimileri, gezegeni kolonileştirme planları yaparken bazıları da uzay madenciliği açısından bu gezegenin önemine dikkat çekiyor.

ABD’deki Arizona Üniversitesi dahil birçok üniversiteden araştırmacılar, gelecek yıllarda düzenlenecek mürettebatlı Mars görevleri için gezegenin doğal kaynaklarından yararlanılabileceğini öne sürüyor.

Bilim insanları da uzun süredir Kızıl Gezegen’deki yer altı boşluklarını değerlendirerek gelecekteki astronotları bu zorlu koşullardan koruyacak coğrafi imkânları araştırıyordu.

Araştırmanın başyazarı Nicole Bardabelias, The New York Times’a verdiği demeçte, gezegendeki en büyüğü bir futbol sahasından büyük olan bu çukurların daha fazla araştırılması gerektiğini kaydetti.

İnsanlı ilk Mars görevlerinin 2030’lu yıllarda gerçekleştirilmesi bekleniyor. NEW YORK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.