Mart’ta da asker ölümleri sürdü

Gerilla

Gerilla

  • AKP-MHP iktidarının, işgal saldırılarında ısrar ederek Başûrê Kurdistan’a saldığı Türk askerlerine yönelik Mart’ta düzenlenen eylemlerde 43’ü öldürüldü.

Kış aylarında kapsamlı devrimci operasyonlarla Türk ordusuna büyük darbeler vuran gerilla, Mart’ta da eylemlerini sürdürdü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, gerillanın Mart ayını ve diriliş bayramı Newroz’u büyük bir coşku ve Çağdaş Kawa Mazlum Doğan’ın direniş ruhuyla karşıladığı belirtildi. Gerillanın Mart ayında da sömürgeci soykırımcı Türk devletinin havadan ve karadan geliştirdiği her türlü saldırıya karşı gerekli cevabı vererek direnişini büyüttüğü vurgulanan açıklamada, “Bakurê Kurdistan eyaletlerinden Medya Savunma Alanları’na kadar her yerde Apocu fedai ruhla mücadelesini sürdüren Kurdistan Özgürlük Gerillası, Mart 2024’te de önemli çıkışlar gerçekleştirdi” denildi.

Devrimci operasyonla karşılandı

Zap’ın Girê Amediyê Direniş Alanı’nda 19 Mart günü gerçekleştirilen Şehîd Ciwan–Şehîd Andok Devrimci Operasyonu ile işgalcilere ağır bir darbe vurulduğu hatırlatılan açıklamada, şunlar ifade edildi: “Newroz Bayramı’nı çok anlamlı bir şekilde devrimci operasyonla karşılayan güçlerimiz, Newroz’u büyük bir coşku içinde kutlayıp askeri törenler gerçekleştirmiştir. Gerillamız, bu törenlerle bir yandan diriliş bayramını kutlarken, diğer yandan da bize bugünleri bahşeden Rêber Apo’ya ve aziz şehitlerimize bağlılığını yinelemiş, yeni yıl mücadelesine her bakımdan hazır olduğunu dile getirmiştir.

Yeni bir aşamanın ilanı

Kurdistan Halk Savunma Güçleri, Newroz’da yurtsever Kürt halkına ve dostlarına büyük bir müjde vermiştir. Sömürgeci soykırımcı Türk devletinin ve arkasındaki güçlerin halkımıza ve hareketimize karşı kullandığı ve SİHA olarak da adlandırılan ölüm makinelerini düşürme kabiliyetine eriştiğini ilan etmiştir. 13 Şubat 2023’te başlatılan TC’ye ait SİHA’ları düşürme eylemlerinin toplu bilançosu bu Newroz’da açıklanmıştır. Kurdistan Özgürlük Gerillası, TC’nin elindeki en gelişkin SİHA’lar olan Akıncı, Aksungur, Anka ve Bayraktar TB2 SİHA’larının her çeşidinden toplam 15 tanesini düşürüp enkazlarına el koyarak sömürgeciliğe karşı verdiğimiz özgürlük mücadelesini yeni bir aşamaya taşırmıştır. Kürt halkının savunmasını güçlendiren ve mücadelesini büyüten gerillanın bu hamlesi, yurtsever halkımızda büyük bir coşku ve sevinçle karşılanmış ve tüm Newroz alanlarına sirayet etmiştir.”

Hiçbir sonuç alamayacak

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın havadan ve karadan ulaştığı profesyonellik düzeyi, faşist AKP-MHP rejiminin soykırım siyasetinin ve savaşta ısrar etmesinin hiçbir sonuç alamayacağını bir kez daha kanıtlamış, halkımızın özgürlük umudunu ve zafere olan inancını daha da büyütmüştür.

İki gerilla şehit düştü

Mart ayı içerisinde 1 devrimci operasyon ve 14 gerilla eylemi gerçekleştirilmiştir. Mart ayı mücadelesinde Apocu fedai ruhla düşmanın üzerine yürüyen Ekîn Rodî ve Canşêr Şêrawa yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Türk özel savaş medyası işgalci Türk ordusunun yaşadığı kayıpları yine gizlemiş ve yalan haberlerle kamuoyunu yanıltmaya çalışmıştır. Şimdiye kadar yaptığımız gibi, bundan sonra da Türk özel savaş medyasının yalanları açıklayacağımız somut bilgi, belge ve görüntüler ile açığa çıkarılacak, Kurdistan’da yaşanan savaşın hakikati tüm kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

Bir aylık savaş bilançosu

BİM, bir aylık ayrıntılı savaş bilançosunu da paylaştı:

* Savaş Uçağı Saldırısı: 226

* Saldırı Helikopteri Saldırısı: 5

* Yasaklı Patlayıcı Saldırısı: 9

* Patlayıcı Yüklü Dron Saldırısı: 15

* Gerçekleştirilen Toplam Gerilla Eylemi: 15

* Öldürülen Türk Askeri Sayısı: 43

* Yaralanan Asker Sayısı: 11

* İmha Edilenler: 3 Konteyner, 7 Mevzi, 1 Radar Sistemi, 12 MOBESE Kamerası, 8 Projektör, 7 Kamera, 2 Çadır, 1 Zincirli Bombaatar. Çok sayıda silah ve mühimmata da el konuldu. BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.