Meczup değil, ırkçı eleman

  • İzmir’de Deniz Poyraz’ın katledilmesiyle yeniden başlayan HDP’ye silahlı saldırılar, önceki gün Avcılar, dün de Marmaris ile devam etti. Türk makamların, meczup diye geçiştirmeye çalıştığı Türk ırkçısı A.T.D. (28), Marmaris İlçe Örgütü binasına sabah saatlerinde silahlı saldırıda bulundu.

 

28 yaşındaki ırkçı Türk A.T.D, HDP Marmaris İlçe Örgütü binasını dün sabah saatlerinde taradı. Henüz kimsenin binada olmaması, oası can kaybını önledi. HDP İlçe Eşbaşkanı Güven Göknar, saldırıdan partilerini hedef gösterenleri sorumlu tuttu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Marmaris İlçe Örgütü binasına dün sabah saatlerinde A.T.D. (28) isimli şahıs tarafından silahlı saldırıda bulunuldu. Marmaris’teki saldırı, İzmir’de Deniz Poyraz’ın katledildiği, İstanbul’da Avcılar İlçe Örgütü Eşbaşkanı Şemsettin Duman’a yönelik gerçekleşen silahlı saldırı olaylarının devamı oldu. 

HDP Marmaris İlçe Eşbaşkanı Güven Göknar, saldırının sabah saat 06.00 sıralarında gerçekleştiğini belirtti. Elinde pompalı tüfekle parti binası önüne gelen saldırganın parti binasına ateş açıp, 4 şarjör boşalttığı söyleyen Göknar, ”Saldırıda İlçe binasının camları kırılmış. Eşyalara zarar vermiş. Polis gelene kadar beklemiş, sonra gelen polislerce gözaltına alınmış” dedi. İlçe Eşbaşkanı, parti binalarına 2018’de de saldırdığı ortaya çıkan A.T.D.’nin  psikolojisinin bozuk olduğu yönünde servis edilen bilgilere de tepki gösterdi. Göknar, “Saldırganın psikolojisinin bozuk olduğunu söylüyorlar. Psikolojileri bozuk olanların hepsi HDP’yi mi buluyor? Bile isteyerek yapılan faşizan bir saldırıdır” dedi ve maruz kaldıkları saldırıdan partilerini hedef gösterenleri sorumlu tuttu.

HDP’liler Marmaris’te

HDP Milletvekili Murat Çepni, MYK üyeleri Emin Orhan, Mahfuz Güleryüz ile PM üyesi Berna Çelik ile HDP İzmir İl Örgütü yöneticilerinden oluşan bir heyet saldırının yaşandığı Marmaris’e gitti.

İktidar partileri sorumlu

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, parti binalarına yönelik saldırının birinci derece sorumluları olarak “siyasal bir parti olmaktan çıkmış, suç örgütüne dönüşmüş olan iktidar partilerini” gösterdi. Ülkenin nefret ve korku atmosferine sürüklenmek istendiğini söyleyen Kaya, bu atmosferin 2015’te de hakim kılınarak seçimlere gidildiğini hatırlattı. Kaya, “İktidarın bugün de varlığını sürdürebilmek için sadece ve sadece korku ve nefretten beslendiği gerçeği ile bir kez daha karşı karşıyayız” dedi.

HDP’yi teslim alamayacaklar

 İzmir İl Örgütü binalarına 17 Haziran’da gerçekleştirilen ve Deniz Poyraz’ın yaşamını yitirdiği saldırıyı anımsatan Kaya, “HDP, iktidarın her türlü provokatif girişimlerine karşı son derece geleceği gören, bilinçli, politik ve insanca duruşuyla Türkiye’nin kaderini belirleyecek en önemli aktördür. Korkuyla HDP tabanını ve HDP politikalarını teslim alamayacaklar ve pes ettiremeyecekler. Biz insanca duruşumuzdan ve onurluca duruşumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

HDP’li Kaya, partilerine yönelik saldırılarının Ege Bölgesi’nde yoğunlaşması üzerinde de durdu. Kaya, “Partimizi ‘terörize’ ederek, muhalif diğer kesimlerle bir araya gelmemiz engellenmeye çalışılıyor. Bu anlamda bazı dinamikler üzerinden diğer muhalif ve demokratik çevrelere bir mesaj veriliyor. O mesajda; HDP ile yan yana gelmeyin mesajıdır” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin kaderini HDP belirleyecek

“Saldırıların birinci derece sorumlusu; siyasal bir parti olmaktan çıkmış, suç örgütüne dönüşmüş olan iktidar partilerinin politikalarıdır. Partimizi hedef gösterenlerdir” diyen HDP’li Kaya, şöyle devam etti: “Özellikle kendi kendine tabi olmayan, başta Kürt halkı olmak üzere bütün demokratik çevreleri linç etme girişimleridir. Kendi bekalarını sağlama almak için ne yapıp edip HDP’siz bir siyasal gelecek oluşturma çabası içerisinde olduklarının farkındayız. Ne yaparlarsa yapsınlar; Türkiye’nin kaderini HDP’liler belirleyecek. HDP’nin tutumu da ortadır.” 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.