Mersin de ikiye katlıyor

Yeşil Sol Parti adayı Ali Bozan

Yeşil Sol Parti adayı Ali Bozan

  • Yeşil Sol Parti, İstanbul'da olduğu gibi Mersin'de HDP'nin mevcut oylarını ikiye katlamayı hedefliyor. 

 

Halkların, inançların, ötekileştirilen tüm kesimlerin aday listesinde yer aldığı Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs seçimlerine 100 milletvekilini Meclis’e gönderme hedefiyle hazırlanıyor. Meydanlarda mitinglerle, sokaklarda buluşmalarla dört bir yanda seçmenle bir araya gelen Yeşil Sol Parti, Mersin’de de bu çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Yeşil Sol Parti’nin adaylarından Ali Bozan, halkların bir arada yaşama isteğinin seçim sonuçlarına yansıyacağını belirterek, partisinin 100 milletvekili hedefini aşacaklarını söyledi. 1978’de Semsûr’da dünyaya gelen Bozan, henüz 6 yaşındayken 1984'te ailesiyle birlikte Mersin'e göç etti. Burada başladığı eğitim öğretim hayatını döndüğü memleketinde sürdüren Bozan, 2002'de İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Mesleğine İzmir’de başlayan Bozan, İzmir Barosu İşkenceyi Önleme Komisyonu ve Çağdaş Hukukçular Derneği’nde çalışmalarını yürüttü. 2004'te Mersin’e dönen Bozan, avukatlık mesleğiyle birlikte İnsan Hakları Derneği’nde çalışmalarda bulundu. Üniversite yıllarında tanıştığı Kürt siyasetiyle bağını koparmayan Bozan, 2005'de Demokratik Toplum Partisi (DTP) Mersin İl Başkanlığı görevinde bulundu. DTP İl Başkanı olduğu süreçte yaptığı bir açıklama gerekçesiyle tutuklanarak iki ay cezaevinde kalan Bozan, tahliye olmasının ardından çalışmalarına devam etti. Siyasi faaliyetleri nedeniyle hakkında açılan bir dava kapsamında verilen 6 yıl 3 ay hapis cezası kapsamında 2010-2012 yılları arasında Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevi'nde kalan Bozan, cezaevinden çıkmasının ardından hem siyasi hem hukuki çalışmalarını sürdürdü. 

Kürt nüfusu yoğun

14 Mayıs seçimlerinde Yeşil Sol Parti listesinden aday olan Bozan, kentteki seçim atmosferini ve hedeflerini, MA'dan İbrahim Irmak'a anlattı. Özellikle 1990’lı yıllarda devlet baskıları nedeniyle göçe tabi tutulan Kürtlerin duraklarından biri, nüfus yoğunluğundan dolayı aynı zamanda bir Kürt kenti olduğuna dikkat çeken Bozan, “Geçmişte her ne kadar derin güçlerin, siyasal iktidarların bu kardeşliği bozmaya yönelik kimi girişimleri olmuş olsa da Mersin’de bir arada yaşama isteği ve kültürü kesinlikle bozulmadı. Bundan sonra da bozulacağını düşünmüyorum” dedi.

Kürt sorununun çözümü

Kent halkının hem yerel yönetimlerden hem merkezi yönetimden beklentilerinin olduğunu ifade eden Bozan, öncelikli talebin Kürt sorununun çözümü olduğunun altını çizdi. Bozan, “Mersin’deki farklı etnik kimliklerin tamamının öncelikle Kürt sorununu demokratik barışçıl yöntemlerle çözülmesi yönünde beklentileri var. Kürt sorunu sadece Kürtlerin sorunu değil, aynı zamanda Türklerin, Arapların, Ermenilerin, Çerkezlerin de sorunu. Yeşil Sol Parti’nin bu konuda programı açık. Kürt sorununun demokratik barışçıl yöntemlerle çözülmesi temel hedefi. Biz AKP iktidarı ve Erdoğan’ın gitmesiyle birlikte Türkiye’nin temel sorunu olan Kürt sorununu demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözme sözü veriyoruz" şeklinde konuştu.  

Oyları yüzde 100 arttırma

Kent halkının Yeşil Sol Parti ve adaylarına yoğun ilgi gösterdiğini aktaran Bozan, bunun sandıklara da yansıyacağını söyledi. Halkın yoğun ilgisiyle partisinin 100 milletvekili hedefini aşacaklarını kaydeden Bozan, şunları söyledi: “Bizim Mersin’de hedefimiz oylarımızı ve vekil sayımızı yüzde 100 arttırmak. Bunun koşulları var ve buna olan inancımız tam. Mersin’de hem oy sayımızı hem vekil sayımızı yüzde 100 arttırmayı hedefliyoruz.”  MERSİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.