Tekirdağ’da artık sürpriz değil

Kadın Haberleri —

Muazzez Orhan Işık

Muazzez Orhan Işık

  • Değişimin beklendiği 14 Mayıs seçimleri için Tekirdağ’da da aynı heyecan var. Yeşil Sol Parti Tekirdağ adaylarından Muazzez Orhan Işık, kent halkının temsilcisini Meclis’e göndereceğini söyledi. 

Değişimin beklendiği 14 Mayıs seçimleri için Tekirdağ’da da aynı heyecan var. Tarım ve sanayi kenti olan, son yıllarda yoğun göç almasıyla kozmopolitik bir yapıya sahip olan Tekirdağ’da, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) iddialı bir şekilde 14 Mayıs’a hazırlanıyor. Seçim kampanyası boyunca kentin dört bir yanında halkla bir araya gelen, kapı kapı seçmene giden Yeşil Sol Parti Tekirdağ adaylarından Muazzez Orhan Işık, kent halkının temsilcisini Meclis’e göndereceğini söyledi. 

Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar ve Ümit Buget'in Tekirdağ izlenimlerinden Yeşil Sol Parti ve özellikle Çorlu'daki etkisiyle ilgili şunlar yer aldı: Çorlu kağıt üzerinde Tekirdağ’a bağlı ama atmosfer olarak daha çok İstanbul’dan izler taşıyor. Gri mimarisi ve stres düzeyi İstanbul'la neredeyse aynı. Çorlu’yu illa bir İstanbul semtiyle eşleştirmek isterseniz sanayi merkezi olan Esenyurt'u anmak çok da yanlış olmayacak. Farklı kültürlerden ve dillerden birçok insan burada bir arada yaşıyor. Şehrin meydanındaki parti standında buluştuğumuz Yeşil Sol Parti’nin Tekirdağ 1. sıra adayı Muazzez Orhan Işık çalışmalarını şöyle anlatıyor: “Burada Yeşil Sol olarak çok güzel çalışmalarımız var. Neredeyse her kesime ulaşmaya çalışıyoruz. Türkiye’deki tüm renkler bu ilde birikmiş. Her kimlikten her dilden her inançtan yurttaşların olduğu bir şehir. Renkli seçim çalışmaları da oluyor. Türkiye’nin her yerinden göç alan bu kentte her kesime ulaşmaya çalışıyoruz.”

Vekil heyecanı büyük

“Burası özellikle Kürt nüfusun yoğun olduğu bir yer” diyen Işık, “Elimizdeki veriler üzerinde yaptığımız değerlendirmelere göre vekil çıkartıyoruz. İlk vekil temsiliyetimiz olacak, Yeşil Sol Parti adına çıkartacağız. HDP’liler buradan ilk temsiliyetini çıkartmış olacak. Bu anlamda çok büyük bir heyecan ve coşku içindeyiz. Herkes bir vekil diyor ama potansiyele baktığımızda ve sadece bölgeden buraya gelen göç nüfusu değerlendirdiğimizde 120 binin üzerinde seçmen var. 75 bin civarında ilk kez oy kullanacak genç seçmen var. Bunun en az 17 bini HDP tabanının yeni seçmeni. Bütün bu dinamikleri düşündüğümüzde ve karşılaştığımız ilgiyi eklediğimizde ikinci vekili çıkartma ihtimalimizin de olduğunu biliyoruz” şeklinde konuştu.

Umudu yaratan Yeşil Sol 

MA'ya da konuşan Işık, aynı zamanda HDP Wan Milletvekilli. Tekirdağ'ın Wan ile birçok ortak özelliğinin olduğuna dikkat çekti. Işık, “Türkiye halkları artık karanlığa karşı aydınlığı görüyor. Halk 20 yıldır iktidarın yaratmış olduğu politikadan bezmiş durumda. Nereye gitseniz bir ah işitiyorsunuz, nereye gitseniz bir serzeniş, nereye gitseniz iktidara karşı bir öfke görüyorsunuz. Dolayısıyla bu umudu yaratan, bu umudu veren tek parti Yeşil Sol Parti'dir. Bu yüzden Türkiye’nin her ilinde adaylar büyük bir coşkuyla karşılanıyor. Çok renkliyiz, çünkü tek değiliz, çoğuz” dedi.

Ya tek adam ya da demokrasi

Tarihi bir seçime gidildiğini belirten Işık, şöyle devam etti: “Bu seçimde aslında bir rejim tercihi olacak. AKP iktidarı, 20 yıllık süreçte tekçi, cinsiyetçi, ırkçı, faşist bir rejim yarattı ve özellikle son 5 yıldır başkanlık sistemiyle tek adam yönetiyor. Bu seçim bu yüzden tarihi bir seçim, Türkiye ya tek adam rejimini seçecek ya da demokratik bir cumhuriyet ve demokratik ulus tercihi yapacak.”

Hedeflerinin kentten iki adayı Meclis’e göndermek olduğunu tekrarlayan Işık, şunları ekledi: “Tekirdağ’da bir tarih yazacağız. Yeşil Sol olarak buradan en az iki temsiliyet hedefliyoruz ve bunun zemini de gücü de inanç ve kararlılığı da var.” TEKİRDAĞ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.