Mesajlardan sofralar kuruldu

Kadın Haberleri —

.

.

  • Afganistan’ın Daikundi kentinde bir araya gelen genç kadınlar, Newroz’u protestolarla kutladı. Kadınlar yoksulluğa dikkat çekerek, boş tabaklara mesajlarını ve dileklerini içeren notlar bıraktı. 

Afganistan’ın Daikundi kentinde genç kadınlar Newroz kutlaması için bir araya geldi. Ülke geleneklerinde yeni bir yılın yanı sıra bereket ve bolluğu sembolize eden Newroz’u protestoya çeviren Afgan kadınlar, sembolik olarak kurdukları boş masalarda, boş tabaklarda protesto mesajlarını paylaşarak yoksulluğu protesto etti. Ayrıca kadınlar birbirlerine kitap ve kalem hediye etti. Boş kaselere mesaj ve dileklerini içeren notlar bırakan kadınlar Mesnevi okudu.

Newroz’da yoksulluğu göstermek istediler

Etkinliğin organizatörlerinden Navideh Horasani, “Afgan kadınlar ülke genelinde sembolik olarak Newroz’u kutladı. Aslında Newroz kültürümüzde her yıl ihtişamla kutlanır. Ne yazık ki Afganistan halkı iyi bir ekonomiye sahip değil ve ihtişamla kutlayacak bir pozisyonumuz da yok. Gelenek göreneklerimize göre sofralarımızın muntazam dolu olması gerekirdi ancak biz sofralarımızı mesajlarımızla doldurmayı tercih ettik. Afgan halkının ve Afgan kadınlarının her yıl olduğu gibi bu Newroz’u bolluk ile geçiremediğini, geldiğimiz yoksulluğun düzeyini göstermek istedik” dedi.

Taliban Newroz’u yasakladı

Taliban daha önce yapmış olduğu açıklamayla Afganistan’da Newroz kutlamalarının kitlesel yapılmasını yasakladığını duyurmuştu.

NÛJINHA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.