Muharrem orucu başlıyor

Yurt Dışı Haberleri —

  • Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA): "Muharrem ayında gülbenglerimizle lokmalarımızı pay edecek, binbir tat aşuremizi dağıtacağız. Hak ve hakikat mücadelesinde tüm masume paklara verilen ikrarın gereği olarak tüm Alevi toplumunu birliğe ve birlikte olmaya çağırıyoruz.” 

Alevilerin “matem ayı” olarak bilinen Muharrem ayı bugün başlıyor. Muharrem orucu, 680’de Kerbela’da katledilen İmam Hüseyin ve 71 can için tutulan oruç aslında bir yas ibadetidir ve İmam Hüseyin şahsında bütün mazlumlara adanır. Hem üç günlük Masumu Pak Orucu hem de 12 günlük Muharrem Orucu mazlumlara yapılan zulme karşı Alevilerin dünyevi zevklerinden uzak durdukları, her şeyi yiyip içmedikleri yas orucududur.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) Muharrem orucu dolasıyla dün bir açıklama yayımlayarak şöyle dedi: “İnancımız, insanlık tarihinin her aşamasında yaşanan Hakk ile nahakın kavgasında mazlumun yanında olmanın hakikati olmuştur. Aleviler, nerede bir mazlum toprağa düşmüşse orayı Kerbela görmüş, baskı ve inkara karşı ortak yaşamı, savaşa karşı barışı, kin ve düşmanlığa karşı kardeşliği savunmuşlardır. 

Koçgiri, Dersim, Maraş, Çorum, Sivas, Gazi, Roboskî, Gezi, Suruç ve Ankara katliam ve soykırımlarına karşı mücadeleyi canlı tutan Aleviler, bugünde kültürel soykırıma karşı Hüseyin’i duruşun sahibi olmak durumundadırlar. Biz Aleviler acıları ve katliamları unutmamak ve bir daha katliamlar yaşamamak, zulüm görmemek, acılar yaşanmasın diye Muharrem ayında gülbenglerimizle lokmalarımızı pay edecek, binbir tat aşuremizi dağıtacağız. Hak ve hakikat mücadelesinde tüm masume paklara verilen ikrarın gereği olarak tüm Alevi toplumunu birliğe ve birlikte olmaya çağırıyoruz.” 

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.