Mühür, İmralı'nın kapılarını da açar

Yeşil Sol Parti Şırnak Milletvekili Adayları

Yeşil Sol Parti Şırnak Milletvekili Adayları

  • Yeşil Sol Parti’nin Şirnex mitinginde binlerce kişiye seslenen milletvekili adayı Newroz Uysal, “Elimizde tarihi bir fırsat var, o ağacın altına vurduğumuz mühür, İmralı'nın kapılarını açacak” dedi. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs seçimleri kapsamında Şirnex merkezde miting düzenledi.

Kent merkezine 9 kilometre uzaklıkta bulunmasına rağmen miting alanına binlerce kişi aktı. Kitlenin büyük bölümünün yöresel kıyafetlerle mitinge katılması, renkli görüntüler ortaya çıkardı. Alana girişler devam ederken, sık sık “Bijî Serok Apo” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları yükseldi. Mitingde “Çerxa Şoreşê” marşı okunurken, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk ile Yeşil Sol Partisi Şirnex milletvekili adaylarının alana gelmesiyle coşku doruğa ulaştı. Binler, sahneden çalınan ezgiler eşliğinde halay çekti. 

Saygı duruşuyla başlayan mitingde Yeşil Sol Parti adaylarının konuşmalarının ardından elektrikler kesildi. Alanda bulunan binlerce kişi, seslendirdikleri ezgilerle halaya durdu. Uzun halay daireleri oluşturan gençler ve kadınlar renkli görüntüler oluşturdu.

Dehaklara karşı Kawa'yız

Mitingde konuşan HDP Milletvekili Nuran İmir, Botan halkının direnişine dikkat çekerek, şunları söyledi: "Bizler, ‘Jin jiyan azadî’nin başkaldırısı, özgürlüğün sesiyiz. Bizler, Dehaklara karşı Kawa'yız. Botan halkının iradesini teslim almak istediler ama Botan bu politikalara karşı direndi ve halen de direniyor. İrademizi kimseye teslim etmeyeceğiz, çocuklarımızın geleceğini hep birlikte belirleyeceğiz. Yeni yüzyılın geleceğini bizler belirleyeceğiz. 14 Mayıs'ta Newroz ruhuyla sandık başına gideceğiz. Bizler hiçbir zaman diz çökmedik ve diz çökmeyeceğiz. Başarı bizimdir, başarı Botan’ındır.”

Adaylardan Bedirhan Osal, meydanda toplanan kalabalığa işaret ederek, “İki kişiyi dahi bir araya getiremiyorlar' diyenler bu alana baksın. Bu coşku ve heyecan onlara yeter. Bugün onlarca siyasetçi arkadaşımız cezaevinde ama bizler 14 Mayıs'ta sandık başında giderek gereken cevabı vereceğiz. Bizler ev ev, sokak sokak 14 Mayıs'a akşamına kadar çalışacağız. 14 Mayıs'ta hep birlikte sandık başına giderek oyumuzu kullanacağız. Sandık sonuçları belli olana kadar halkımız sandıkları da terk etmeyeceğiz” dedi.

 

 

Kurdistan'ın gözü burada

Adaylardan Ayşegül Doğan, bütün Kurdistan'ın gözünün Botan'da olduğunu ifade ederek, şunları ifade etti: “Bu yüzden Botan'ın gücünü göstermesi gerekir.  Diyorlar ki bunların derdi Kürt sorunu, bunların derdi Öcalan’dır. Evet öyledir. Yeşil Sol Parti'nin derdi dilimizdir, irademizdir, Kurdistan’ın ittifakıdır. Bizlerin derdi, kişisel değil toplumsaldır. Bizler biliyoruz; Kürt sorunu çözülürse ve İmralı tecridi son bulursa ülkedeki mevcut sorunlar da çözülecektir. Bizler bugün sizlerin dili ve kimliğiyiz. Bizler çözümüz. Bizler inşa eden gücüz, onlar ise yıkanlardır. Bu yüzden dört adayımızı da göndermemiz gerekir.”

Hesabını verecekler

Adaylardan Mehmet Zeki İrmez ise hiçbir baskı karşısında özgürlük talebinden vazgeçmeyeceklerini söyleyerek, “Devlet yetkilileri bu bölgede halkımızı tehdit ediyor ama bizler bunu kabul etmeyeceğiz. Oylar namustur, satılmaz. Vali, askerlerine ve devlet yetkililerine çağrım; sizler suç işliyorsunuz. Sizler 14 Mayıs'ta bunun hesabını vereceksiniz. Bu yüzyılı, halkımızın başarı yüzyılı yapacağız" dedi.

İmralı'nın kapılarını açacağız

Adaylardan Newroz Uysal da bu alanda Cudi'nin şahitliğinde İmralı'nın ve diğer bütün cezaevlerinin kapılarını açacaklarını belirterek, şöyle seslendi: “Bizler mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bu yüzyılda özgürce yaşamak için şu anda elimizde tarihi bir fırsat varr; o ağacı altına vurduğumuz mühür, İmralı'nın kapılarını açacak. Yeni oy kullanacak gençler, tek bir oyunuz bile boşa gitmemeli.” ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.